Αποτυχία πωλήσεων για τα Windows mobile!

Η ανεξήγητη καταστροφική πορεία των Windows Mobile συνεχίστηκε και αυτό το τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζονται στην τριμηνιαία έρευνα της Gartner για την αγορά των smartphones, δεδομένου ότι πρώτη φορά οι πωλήσεις του iPhone 3G ήταν περισσότερες από το συνολικό αριθμό όλων των συσκευών που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Σύμφωνα με την Gartner, το τρίτο τρίμηνο του 2008 διατέθηκαν στην παγκόσμια αγορά 4,72 εκατ. συσκευές που βασίζονται στο «Mac OS X» - 327,5% αύξηση σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος, αριθμός που αντιστοιχεί σε μερίδιο της τάξης του 12,9%. Παράλληλα, οι πωλήσεις των συσκευών με Windows Mobile σημείωσαν πτώση κατά 3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του προηγούμενου έτους και περιορίστηκαν στις 4,053 εκατ. συσκευές.
Έτσι, το «Mac OS X» βρέθηκε για πρώτη φορά στη τρίτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης των λειτουργικών συστημάτων, ενώ τα Windows Mobile υποχώρησαν στην τέταρτη θέση. Η Gartner πιστεύει ότι τα προβλήματα για το λειτουργικό σύστημα της Microsoft θα συνεχιστούν και τα επόμενα τρίμηνα, καθώς οι πρωτοβουλίες «ανοιχτού κώδικα» του Android και της Symbian Foundation, θα αποτελέσουν πρόκληση για το υφιστάμενο μοντέλο αδειοδότησης των Windows Mobile. Επιπρόσθετα, η Gartner υπογραμμίζει ότι η συνεχιζόμενη απουσία ενός ανταγωνιστικού interface, θα συνεχίσει να περιορίζει την χρηστικότητα των συσκευών που βασίζονται στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft με αποτέλεσμα αυτές να είναι λιγότερο ανταγωνιστικές.
Φυσικά, οι ανακατατάξεις στις χαμηλότερες θέσεις δεν επηρέασαν την κυριαρχία του Symbian OS, το οποίο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της κατάταξης με 18,179 εκατ. συσκευές και μερίδιο 49,8%. Ωστόσο, οι πωλήσεις των συσκευών που βασίζονται στο εν λόγω λειτουργικό σύστημα μειώθηκαν σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος κατά 12%. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται το λειτουργικό σύστημα της Research In Motion με 5,8 εκατ. συσκευές και μερίδιο 15,9% - αύξηση 81,7% σε σύγκριση με το περασμένο έτος. Στην πέμπτη θέση βρίσκεται το Linux με μερίδιο 7,2% (μείωση 9,1%), ενώ ακολουθεί το Palm OS με μερίδιο 2,1% (αύξηση 100,3%). Πηγή e-go
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment