H SAMSUNG ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ

Η εταιρεία ερευνών Canalys, εξέδωσε πρόσφατα την τελευταία της έκθεση αγοράς που αναφέρεται στις πωλήσεις smartphone, κατά τη διάρκεια του δευτέρου τριμήνου του 2016. Εκεί βλέπουμε ότι η Samsung βρίσκεται στην κορυφή με 80 εκατομμύρια αποστολές. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys, η παγκόσμια αγορά smartphone αυξήθηκε ελαφρώς το 2ο τρίμηνο του 2016 μετά από ένα απογοητευτικό πρώτο τρίμηνο. Οι συνολικές, παγκοσμίως, αποστολές smartphone ξεπέρασαν τις 330 εκατομμύρια συσκευές, με τη Samsung να βρίσκεται στην κορυφή της αγορά έχοντας αποστείλει περίπου 80 εκατομμύρια τηλέφωνα. Ο αναλυτής της Canalys, Tim Coulling, δήλωσε, «Η επιτυχία του Galaxy S7 μαζί με έναν εμφατικό επαναπροσδιορισμό των συσκευών χαμηλότερης κατηγορίας οδήγησε σε αύξηση του μέσου όρου αποστολών.
Η κίνηση της Samsung με τα VR αποδείχθηκε σοφή, όταν έδωσε πακέτο με την ναυαρχίδα της ένα Gear VR, βοηθώντας τις πωλήσεις της». Η Apple πούλησε 40 εκατομμύρια iPhone το δεύτερο τρίμηνο, που σηματοδοτεί τη δεύτερη συνεχόμενη ετήσια πτώση αποστολών. «Η κυκλοφορία του iPhone SE προσέφερε ελάχιστα στην βελτίωση της τύχης της Apple», είπε ένας άλλος αναλυτής, ο Rushabh Doshi. «Στις αποστολές που προορίζονταν για τις αναπτυσσόμενες αγορές, όπως η Κίνα και η Ινδία, υπήρξε μια μικρή βελτίωση, όμως η τιμή της κράτησε μακριά την συσκευή από την μαζική αγορά, στην οποία (αγορά) γίνονται συνήθως οι ισχυρές πωλήσεις.
Οι καταναλωτές αντ’ αυτού επέλεξαν τους τοπικούς προμηθευτές, των οποίων (οι συσκευές) λόγω της ποιότητας κατασκευής και των προδιαγραφών αποτελούν μια καλύτερη εναλλακτική λύση ως προς την αξία». Στην τρίτη θέση, βρίσκεται η Huawei, της οποίας οι πωλήσεις αυξήθηκαν στα 31 εκατομμύρια στηριζόμενη στις αποστολές ρεκόρ στη Κίνα και στη συνεχώς αυξανόμενη ανάπτυξή της στη λεγόμενη ΕΜΕΑ (Europe, Middle East, Africa). «Η Huawei έκανε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα για το 2016, με την ηγετική θέση της στην Κίνα να βοηθά στην παγκόσμια εικόνα της», είπε ο Coulling. «Παρά τη σημαντική αυτή αρχή, θα πρέπει να συνεχίσουν την προσπάθεια σπάζοντας το ρεκόρ αποστολών της και να βελτιώσει τη θέση της στις ΗΠΑ, αν θέλει να ξεπεράσει τον ετήσιο στόχο που έχει θέσει, τις 140 εκατομμύρια συσκευές».
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment