Cyanogen: Απολύσεις και στροφή στη δημιουργία apps

H CyanogenMod ήταν και είναι μια από τις πιο ενδιαφέρουσες Android ROMs. Ειδικά την εποχή που οι κατασκευαστές συνήθιζαν να φορτώνουν τα κινητά τους, η CyanogenMod έφερνε ένα πιο γρήγορο και πιο καθαρό user interface στο Android smartphone. Τα πράγματα πήγαιναν ιδιαίτερα καλά μέχρι που φτάσαμε στη δημιουργία εταιρείας, της Cyanogen Inc. Η εταιρεία είχε μεγάλες προσδοκίες συνάπτοντας διάφορες συνεργασίες.
Ένα παράδειγμα είναι το OnePlus One με προ-εγκατεστημένη CyanogenMod, όμως οι δυο εταιρείες πήραν (ένα όχι και τόσο βελούδινο) διαζύγιο και η Cyanogen υπέγραψε αποκλειστική συμφωνία με την ινδική Micromax. Σύμφωνα με πληροφορίες, την Παρασκευή η Cyanogen προχώρησε στην απόλυση του 20% του εργατικού δυναμικού της.
Οι περισσότεροι έφυγαν από το τμήμα του open source, από τις απολύσεις επηρεάστηκαν τα γραφεία σε Palo Alto και Seattle, ενώ τα τμήματα σε Λισσαβόνα και Ινδία έκλεισαν εντελώς. Η έλλειψη κατασκευαστών φαίνεται πως είναι η αιτία που η Cyanogen δεν κατάφερε να γίνει η εναλλακτική της Google και να έρθει σε όσα περισσότερα smartphones γίνεται. Οι πληροφορίες τη θέλουν να κάνει μια αλλαγή στην στρατηγική της και να επικεντρώνεται στην ανάπτυξη εφαρμογών.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment