Αλλαγή σκηνικού με το Sony Xperia P

Σου είπα ότι το Χperia P έχει τρομακτική ποιότητα; Βασικά είναι το πιο ποιοτικό Sony από την εποχή της σύστασης του brand. Καλυμμένο εξ’ ολοκλήρου από αλουμίνιο με μια πλαστική λωρίδα στο επάνω μέρος για να πιάνει σήμα. Ακόμη και οι βίδες στο πλαίσιο είναι εμφανείς, σαν ένα κομμάτι της ιδιαίτερης σχεδιαστικής ταυτότητας. Παρεμπιπτόντως θεωρώ ότι η νέα σειρά Xperia είναι μια από τις πιο όμορφες στην πιάτσα του Android. Έστω και αν το P που δοκιμάζω σήμερα, δεν δείχνει τόσο ελκυστικό στο κόκκκινο χρώμα. Κάτι ήξεραν οι άνθρωποι της τοπικής αντιπροσωπείας που θα το εισάγουν μόνο σε μαύρο και ασημί…
Στην καθημερινότητα πάντως, μετράνε άλλα πράγματα. Όπως για παράδειγμα η οθόνη. Το παράδοξο είναι ότι ενώ η ανάλυση της σταματάει στα 960×540 pixels, φαίνεται καλύτερη από του Xperia S. Γενικά είναι ανώτερη ακόμη και σε σχέση με τον AMOLED ανταγωνισμό, αλλά για αυτό ευθύνεται η LCD τεχνολογία. Το καλό είναι ότι με διαγώνιο 4 ίντσων, ισορροπεί ιδανικά μεταξύ φορητότητας και προβολής ικανής πληροφορίας. Το μόνο που θα σε προβληματίζει είναι τα μαύρα που… γκριζάρουν αρκετά.
Κατά τα άλλα, το Ιαπωνικό mid-level έχει διπύρηνο επεξεγαστή στο 1GHz που σε συνδυασμό με το 1GB μνήμης λειτουργεί χωρίς καθυστερήσεις, έστω και αν τα benchmarks είναι απλώς ικανοποιητικά. Πιθανόν να τα καταφέρει ακόμη καλύτερα όταν με το καλό αναβαθμιστεί σε ICS, γιατί προς το παρόν πρέπει να βολευτείς με το Android έκδοσης 2.3. Που όπως πάντα κρύβεται επιμελώς από το συμπαθέστατο UI της Sony. Για να επιστρέψω πάντως και στα τεχνικά, αυτό που θα σε χαλάσει είναι τα 16GB storage. Τα ίδια δηλαδή με εκείνα που προσφέρει ο σύγχρονος ανταγωνισμός. Πανάθεμα σε iPhone…
Το χαϊλάιτ, εκτός από την ποιότητα (για να μην ξεχνιόμαστε..) είναι και η κάμερα. Δεν υπάρχει πιο απτό παράδειγμα από τα ζωντανά που ακολουθούν. Μια διευκρίνηση μόνο, ότι το P θυμίζει Xperia S σε μικρογραφία, δηλαδή συγκαταλέγεται ανάμεσα στην φωτογραφική ελίτ των κινητών. Τα ίδια ισχύουν πάνω κάτω και για το βίντεο με μέγιστη ανάλυση 1080p στα 30 καρέ.
Κάτι άλλο που αξίζει να μάθεις είναι για την αυτονομία. Ναι, τα 1.305 mAh είναι λίγα ιδίως αν τα συγκρίνεις με εκείνα του Κινέζικου ανταγωνισμού. Πρακτικά μιλώντας το P θα βγάλει, όπως και οι περισσότεροι ανταγωνιστές του, μια ημέρα αυτονομίας – έστω και αν το δείγμα προπαραγωγής που χρησιμοποιώ δεν έκλεισε ποτέ 24 ώρες στο on. Εν πάσει περιπτώσει και για να μην σε κουράζω άλλο με πιλάφια, θα αναφερθώ σε δυο πράγματα που θα σε κάνουν, πιστεύω, να αποφασίσεις. Το πρώτο αφορά στην αίσθηση που αφήνει το Xperia P σε καθημερινή χρήση. Έχει κάτι το μοναδικά ποιοτικό που δεν το βαριέσαι, γιατί το βρίσκεις με το σταγονόμετρο στον ανταγωνισμό. Ταυτόχρονα έχει τεχνικά που θα σε καλύψουν με άνεση ακόμη και αν είχες wow απαιτήσεις. Πάρε σαν παράδειγμα την QHD οθόνη που ρίχνει ακόμη και στον πιο ακριβό της αδερφό – εδώ υπάρχουν άνθρωποι που αποθεώνουν ακόμη και σήμερα το iPhone, με ένα πάνελ 3,5 ιντσών.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment