Η Εξαγορά του αιώνα για Google-Motorola

Αφού κάμφθηκε και η αντίσταση της Κίνας, η πολύκροτη εξαγορά της Motorola Mobility από τη Google έναντι $12.5 δισ. είναι πλέον γεγονός, όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η εταιρία μέσα από το επίσημο blog της. Η εταιρία θα σταματήσει να διαπραγματεύεται στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ενώ τη θέση του Sanjay Jha, CEO της Motorola Mobility μέχρι πρότινος, θα πάρει ο Dennis Woodside.
Μένει να δούμε πως θα εκμεταλλευτεί η Google αυτή την εξαγορά, καθώς είναι γνωστό ότι παίρνει στην κατοχή της περίπου 17.000 πατέντες χρήσιμες για τη θωράκιση του λειτουργικού συστήματος Android, ενώ στο παρελθόν οι ιθύνοντες της έχουν τονίσει ότι δεν θα αβαντάρουν τη Motorola έναντι των άλλων συνεργατών τους. Ο χρόνος θα δείξει…
Μαζί με το κλείσιμο της συμφωνίας μεταξύ Google και Motorola, CEO αναλαμβάνει ο Googler, Dennis Woodside. Ο Sanjay Jha, τωρινός CEO της Motorola θα αποχωρήσει από την θέση και θα δουλέψει με τον Woodside για την μετάβαση στο νέο καθεστώς και στην ιστορική συγκυρία που παραδίδει ως πρών CEO της Motorola.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο που έγραψε ο CEO του Google, Larry Page για το οριστικό κλείσιμο της συμφωνίας εξαγοράς της Motorola από το Google για 12.5 δισεκατομμύρια δολάρια.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment