Μειώστε την κατανάλωση του Mobile Internet 3G

Όλο και περισσότερες εφαρμογές που χρησιμοποιούμε στο κινητό μας χρειάζονται πρόσβαση στο internet. Ο αριθμός αυτός δε πρόκειται ποτέ να μικρύνει. Και ο λογαριασμός μας επίσης! Από την άλλη όποιος συνηθίσει να έχει internet παντού τότε δύσκολα το αποχωρίζεται.
Το Onavo είναι ένα app που θα σας βοηθήσει να εξοικονομήσετε τα πολύτιμα megabytes του data plan σας. Λειτουργεί ως μια υπηρεσία που τρέχει στο παρασκήνιο, συμπιέζοντας ότι δεδομένα κατεβάζει το κινητό σας τηλέφωνο, μέσα από ένα cloud που η εταιρεία ονομάζει "μαγική μηχανή συρρίκνωσης". Και δουλεύει! Χρησιμοποιώντας το Onavo είδαμε μείωση που άγγιξε το 84% στην πλοήγηση με τον Safari, 71% στα δεδομένα που κατεβάζει το LinkedIn και το Instagram, 37% στα αντίστοιχα του Facebook και 33% στο Twitter. Προς το παρών υπηρεσίες streaming ή VoIP όπως YouTube και Spype δεν υποστηρίζονται.
Χωρίς να μπορέσω να μετρήσω με ακρίβεια το πόσο βοηθάει η εφαρμογή αλλά στηριζόμενος στα παραπάνω νούμερα που η ίδια εμφάνιζε, παρατήρησα αρκετά μεγάλη διαφορά στην κατανάλωση δεδομένων 3G. Το Onavo καταφέρνει και παρατείνει κατά πολύ την ισχύ ενός πακέτου δεδομένων. Και όλα αυτά δωρεάν.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment