Η Intel θα κυκλοφορήσει συσκευές με Android 4.0

Σε μια προσπάθεια να κερδίσει πίσω τη θέση της και να καλύψει το χαμένο έδαφος στην αγορά κινητής τηλεφωνίας, η Intel μελετά και επεξεργάζεται νέα σχέδια για την παροχή hardware που θα εφοδιάσει αρκετές συσκευές Android. Διάφορες πηγές του διαδικτύου, όπως το PC World, αναφέρουν ότι το επόμενο έτος, η Intel θα έχει έτοιμο τον νέο της επεξεργαστή που θα ενσωματωθεί σε μια σειρά φορητών συσκευών με λειτουργικό σύστημα Android. Ήδη, μια έκδοση του Ice Cream Sandwich για το επερχόμενο Atom Midfield system-on-a-chip, βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής του.
Σίγουρα η Intel δεν είναι ξένη προς την αγορά κινητής τηλεφωνίας, αλλά η αλήθεια είναι ότι τον τελευταίο καιρό, μερικές κατασκευάστριες εταιρίας ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, όπως οι ARM και Qualcoom, έχουν κυρίαρχη θέση στον χώρο. Τα πρώτα «έξυπνα τηλέφωνα» που θα διαθέτουν το νέο τσιπ της Intel, θα έχουν χαμηλή κατανάλωση ενέργειας και θα «χτυπήσουν» την αγορά κατά την διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2012. Από τον περασμένο Σεπτέμβριο έχουν γίνει φανερές οι προθέσεις της εταιρίας, δηλαδή το να στραφεί στο Android, καθώς έχει ανακοινώσει ότι ότι η επερχόμενη σειρά επεξεργαστών Intel Atom E Series θα υποστηρίζει για επίσημα την πλατφόρμα της Google και πιο ειδικά, την έκδοση Gingerbread.
Να θυμίσουμε, πως οι κατασκευαστές έχουν ήδη αρκετά μεγάλη ποικιλία από system-on-a-chip επιλογές για να αναζητήσουν και να βρουν ότι τους εξυπηρετεί, αν και όλα είναι βασισμένα στην αρχιτεκτονική της ARM. To μόνο που απομένει να δούμε, είναι εάν θα έχει θετική πορεία η νέα γενιά επεξεργαστών από την Intel για smartphones και tablets.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment