Η Samsung θέτει τα θεμέλια για tablet με οθόνες 3D

Ένα πανίσχυρο διπύρηνο SoC ετοιμάζει η Samsung «ειδικά σχεδιασμένο για high-end ταμπλέτες», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωση Τύπου που εξέδωσε. Ο Exynos 5250, όπως ονομάζεται, θα αξιοποιεί τεχνολογία αιχμής με δύο πυρήνες Cortex-A9 χρονισμένους στα 2 GHz.
Στόχος της κορεατικής εταιρίας, είναι ο συγκεκριμένος επεξεργαστής να μπορεί να «τροφοδοτήσει» υψηλής ανάλυσης οθόνες αφής που θα φορούν τα μελλοντικά tablet. «Πιο συγκεκριμένα, ο σχεδιασμός του Exynos 5250 βασίστηκε σε τέτοια αρχιτεκτονική ώστε να συνεργαστεί με τις τελευταίας τεχνολογίες οθόνες ανάλυσης 2560x1600 (WQXGA).
Οι δυνατότητες απεικόνισης 3D γραφικών θα αυξήσουν την εμπειρία χρήσης σε υψηλών προδιαγραφών 3D παιχνίδια», αναφέρει η Samsung. Αν και δεν έχει διευκρινιστεί ποια GPU θα χρησιμοποιεί το ολοκληρωμένο κύκλωμα, όπως φαίνεται θα είναι ικανή να υποστηρίξει 3D οθόνες.
Οι τεχνολογίες που θα υλοποιεί ο SoC θα επιτρέπουν την προβολή εικόνων 8 megapixel με ρυθμό 30 fps, ενώ δυνατή θα είναι τόσο η προβολή όσο και η εγγραφή βίντεο 1080p με ρυθμό 60 fps. Τέλος, θα υποστηρίζει σύνδεση HDMI 1.4 και USB 3.0.
Η μαζική παραγωγή του Exynos 5250 έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του 2012.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment