Οι mobile κάρτες SΙΜ θεωρούνται καρτοκινητά

Εκτός... Διαδικτύου κινδυνεύουν να μείνουν χιλιάδες χρήστες Ιντερνετ, οι οποίοι χρησιμοποιούν κάρτες SIM προπληρωμένου χρόνου για να «σερφάρουν» από το κινητό τους, αν δεν τις ταυτοποιήσουν εγκαίρως. Κι αυτό γιατί από τη διαδικασία ταυτοποίησης που διαρκεί έως τις 30 Ιουλίου δεν εξαιρούνται οι κάρτες SIM, οι οποίες εξασφαλίζουν σύνδεση με το Ιντερνετ μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας.
Οι κάτοχοι καρτών Mobile Broadband θα πρέπει να σπεύσουν στις εταιρείες τους έως τις 30 μήνα, διαφορετικά από τις 31 Ιουλίου δεν θα μπορούν να συνδεθούν με το Διαδίκτυο, γεγονός το οποίο θα δημιουργήσει προβλήματα κυρίως σε όσους θα βρίσκονται σε διακοπές. Να σημειωθεί ότι αυτές οι κάρτες είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, καθώς απευθύνονται κυρίως σε συνδρομητές που επιθυμούν περιστασιακή χρήση του Ιντερνετ, πληρώνοντας μόνο όταν θέλουν να χρησιμοποιήσουν το Διαδίκτυο.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με τα στοιχεία των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, μέχρι τώρα έχει ταυτοποιηθεί πάνω από το 70% των καρτοκινητών, ενώ έχει ήδη ζητηθεί παράταση της προθεσμίας, καθώς παρόλο που το χρονικό περιθώριο που έχει δοθεί εκπνέει σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, υπολογίζεται ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο καρτοκινητά δεν έχουν αποκτήσει... ονοματεπώνυμο. Αν οι κάτοχοί τους δεν σπεύσουν να ταυτοποιήσουν τα κινητά, θα σιγήσουν από την 31η Ιουλίου. Την ίδια στιγμή, σημαντικές καθυστερήσεις στην αδειοδότηση των σταθμών βάσης κινητής τηλεφωνίας λόγω ελλιπούς στελέχωσης των αρμόδιων υπηρεσιών διαπιστώνει το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Αδειοδοτήσεις
Είναι χαρακτηριστικό ότι σε ειδική έκθεσή του, η οποία ακολούθησε καταγγελίες της Ενωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, καταδεικνύεται ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει εξεταστεί από την Περιφέρεια Αττικής λιγότερο από το 50% των αιτήσεων για περιβαλλοντική αδειοδότηση σταθμών βάσης.
Στο διάστημα αυτό, η αρμόδια διεύθυνση εξέτασε 871 αιτήσεις από το σύνολο των 1.852 που έχουν κατατεθεί. Ο έλεγχος του Σώματος Επιθεωρητών διαπίστωσε καθυστερήσεις από 2 έως 16 μήνες, όταν η σχετική νομοθεσία ορίζει ότι οι διαβιβάσεις των Μελετών Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για γνωμοδότηση πρέπει να γίνονται σε δέκα μέρες.
Αντίστοιχη έκθεση επιθεώρησης έχει ζητήσει η ΕΕΚΤ για τις Περιφέρειες Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης, καθώς, όπως σημειώνει, «τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν εκδοθεί από τις 9 αρμόδιες Περιφέρειες λιγότερο από το 10% των 6.000 εγκρίσεων ΜΠΕ (μόλις 106 από την Περιφέρεια Αττικής στο σύνολο των 1.800), παρόλο που οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας έχουν καταθέσει έγκαιρα τα προβλεπόμενα από τον νόμο δικαιολογητικά».
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment