Τα smartphones με τη μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας

 

battery

Διάρκεια ζωής της μπαταρίας… μια διαχρονική πληγή στην κατηγορία των φορητών συσκευών. Αρκετές φορές μάλιστα αποτελεί και κριτήριο αγοράς όπως για παράδειγμα στα smartphones. Όλοι θέλουμε να κρατάει πολύ η μπαταρία και αυτό το κάθε βράδυ φόρτιση είναι μια ρουτίνα που θα φαίνεται ότι θα αργήσουμε να “ξεφορτωθούμε”. Οι μεγάλες οθόνες καταναλώνουν μπαταρία, όπως μπαταρία καταναλώνουν και οι επεξεργαστές παλαιότερης γενιάς.

Όλα αυτά διορθώνονται και οι εταιρείες προσπαθούν να βελτιώσουν την απόδοσης της μπαταρίας των smartphones μειώνοντας την καταλάνωση και να αυξάμονοντας την ταχύτητα φόρτισης γιατι σε ότι αφορά την τεχνολογία της ίδια της μπαταρίας, δεν έχει υπάρξει κάποια εντυπωσιακή αλλαγή τα τελευταία – πολλά – χρόνια.

Τα παιδιά από το PhoneArena δημιούργησαν δύο λίστες με τα smartphones που έχουν την καλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας, όχι σε standby αλλά κατά την χρήση όπως σερφάρισμα στο Web, αναπαραγωγή βίντεο και gaming. Από τις λίστες καταλαβαίνω ότι αναφέρονται σε σχετικά πρόσφατα μοντέλα και όχι γενικά από το τι έχει περάσει από τα χέρια τους τα προηγούμενα χρόνια.

Flagship smartphones με την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Samsung Galaxy S21 Ultra Exynos (5000 mAh)
Xiaomi Mi 10 Pro (4500 mAh)
OnePlus 8 (4300 mAh)
Galaxy S20+ ExynosGalaxy S20 FE Exynos (4500 mAh)
iPhone 12 Pro Max (3687 mAh)

Budget smartphones με την καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Motorola One Fusion+ (5000 mAh)
Samsung Galaxy A21s (5000 mAh)
Moto G Power (5000 mAh)

Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment