iPhone event με όλα τα χαρακτηριστικά

Έτοιμο είναι το iPhone 5 ή τέλος πάντων το νέο iPhone που τελικά μπορεί να καταλήξει να είναι και δύο νέα τηλέφωνα με όνομα iPhone 5 και iPhone 4S. Προς το παρόν οι πληροφορίες και αυτό που είναι σίγουρο για το νέο υπερ-όπλο της Apple περιλαμβάνουν τα εξής χαρακτηριστικά
- A5 επεξεργαστή dual core
- 1GB RAM
- Κάμερα 8 megapixel
- Chip Qualcomm GSM/CDMA
- Assistant (Siri – iOS 5)
- Voice to text (Nuance – iOS 5)

Ο νέος επεξεργαστής θα βοηθήσει σε πολλούς τομείς και κυρίως στα νέα χαρακτηριστικά του iOS 5 που θα δούμε στην συνέχεια. Σε καθημερινό επίπεδο εκτός από μεγαλύτερη άνεση των iPhone apps και των παιχνιδιών το iPhone 5 θα μπορεί να τρέχει περισσότερα πράγματα ταυτόχρονα ακόμα και αν ο χρήστης δεν βλέπει τι συμβαίνει. Εδώ θα βοηθήσει και το 1GB RAM για περισσότερα ορατά ή μη apps στο iOS 5.
Η κάμερα των 8 megapixel θα προσφέρει ακόμα καλύτερες φωτογραφίες και αν συνεχίσει να χρησιμοποιεί την τεχνολογία της Sony στον αισθητήρα τότε οι φωτογραφίες το βράδυ θα είναι το ίδιο αν όχι καλύτερες από αυτές του iPhone 4. Για το φως της ημέρας τα αποτελέσματα είναι δεδομένα όπως και η ποιότητα του βίντεο. Εδώ θα βοηθήσει και ο ταχύτερος επεξεργαστής ίσως σε καλύτερους αλγόριθμους συμπίεσης.
Το Qualcomm Gobi baseband chip μπορεί να λειτουργήσει τόσο σε GSM αλλά και CDMA δίκτυα. Με λίγα λόγια η Apple θα πουλάει το ίδιο κινητό σε όλες τις αγορές και εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Με software ή κάποια virtual SIM ή ακόμα και την Apple SIM, το κινητό θα ρυθμίζεται αυτόματα και θα λειτουργεί στο δίκτυο και την χώρα που πρέπει. GSM στην Ευρώπη και σε μέρη της Αμερικής, CDMA σε άλλα κομμάτια της Αμερικής και της Ασίας. Το κέρδος είναι προφανές για την Apple και τον καταναλωτή. Μένει να δούμε την υλοποίηση βέβαια.
Η εξαγορά της startup με το iPhone app Siri τώρα είναι μέρος του iOS 5 με όνομα Assistant. Αν οι πληροφορίες επαληθευθούν αυτό που έχει πετύχει η Apple είναι κάτι μοναδικό. Με το Assistant ο χρήστης θα μπορεί να μιλάει στο iPhone σε σχεδόν φυσική γλώσσα και να παίρνει απαντήσεις από το κινητό. Ερωτήματα του τύπου “Σε πιο Ιταλικό εστιατόριο μπορώ να φάω” ή “σε πια αίθουσα παίζει το Transformers 3″ ή “στείλε email στον Γιώργο ότι θα αργήσω” θα έχουν έτοιμη απάντηση από το νέο iOS 5 που όμως θα χρησιμοποιεί αυτό το χαρακτηριστικό στο νέο iPhone, όχι το iPhone 4.
Το χαρακτηριστικό Voice to text της Nuance είναι αυτό που περιγράφει το όνομα και ήδη προσφέρει ο ανταγωνισμός. Ο χρήστης θα μπορεί να μιλάει στο κινητό και η φωνή να γίνεται αυτόματα κείμενο για αποστολή σε email και SMS.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment