Sharp 3D Android τηλέφωνο για όλους

Δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς που ασχολείται με τον χώρο της Τεχνολογίας, ότι τους τελευταίους 18 μήνες οι εταιρείες πασχίζουν να πείσουν το καταναλωτικό κοινό για το νέο και «συνταρακτικό» βήμα στις τηλεοράσεις / οθόνες, πού όλοι (κατά τις εταιρείες πάντα) «πρέπει» να ακολουθήσουμε. Ο λόγος φυσικά για το βήμα που ακούει στο όνομα «3η Διάσταση» (3rd Dimension - 3D). Ήδη έχει διατεθεί ένας σεβαστός αριθμός τέτοιων συσκευών, ενώ στην χώρα μας έχουν έρθει μερικά μοντέλα 3D τηλεοράσεων από τις εταιρείες LG, Samsung, Sony και Panasonic.
Ένας άλλος όμως τομέας ηλεκτρονικών συσκευών που αναμένεται να δεχθεί κι αυτός την 3η Διάσταση, είναι των κινητών τηλεφώνων. Στο σημείο αυτό να σημειώσουμε ότι προς το παρόν, η τεχνολογία επιτρέπει δύο διαφορετικές υλοποιήσεις συσκευών 3D: με γυαλιά και χωρίς γυαλιά, ο καθένας με τους περιορισμούς και οφέλη. Με τα γυαλιά έχουμε πιο έντονο το 3D εφφέ και μεγαλύτερη γωνία θέασης σε σχέση με την τηλεόραση / οθόνη αλλά πρέπει μονίμως να φοράμε τα (ενοχλητικά για πολλούς) ειδικά 3D γυαλιά, ενώ χωρίς τα γυαλιά η τρισδιάστατη αίσθηση μετριάζεται, η γωνία θέασης μειώνεται αρκετά (σχεδόν κάθετη θέαση σε σχέση με την οθόνη) αλλά το σημαντικότερο είναι ότι…δεν φοράμε γυαλιά.
Η πρώτη συσκευή που θα διατεθεί μαζικά και θα προσφέρει 3D απεικόνιση χωρίς την ανάγκη ειδικών γυαλιών, προέρχεται από μια άλλη μεριά της Τεχνολογίας, αυτή των videogame.
Η πασίγνωστη και «αρχαιότερη» στον κόσμο της ηλεκτρονικής ψυχαγωγίας -συγκριτικά με όλες τις υπόλοιπες που δραστηριοποιούνται στον χώρο (Sony και Microsoft δηλαδή)- εταιρεία Nintendo, θα διαθέσει τον ερχόμενο Μάρτιο την πρώτη φορητή κονσόλα παιχνιδιών που θα έχει 3D τεχνολογία, το λεγόμενο «Nintendo 3DS» (http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=118146&cid=36), άνευ ανάγκης ειδικών γυαλιών και μάλιστα με ρύθμιση του 3D εφφέ κατά τις προτιμήσεις του χρήστη, από καθόλου έως φουλ με αρκετές διαβαθμίσεις ενδιάμεσα. Φήμες κάνουν λόγο ότι η 3D οθόνη που φοράει το Nintendo 3DS, είναι ανάπτυξης και κατασκευής από την εταιρεία Sharp.
Τελικά φαίνεται ότι η Sharp αποφάσισε να χρησιμοποιήσει και η ίδια την εν λόγω 3D τεχνολογία σε μια δική της συσκευή, μόνο που δεν έχει καμία σχέση με τηλεόραση / οθόνη, ή παιχνιδο-κονσόλα. Το πρώτο κινητό τηλέφωνο με 3D απεικόνιση άνευ ειδικών γυαλιών είναι γεγονός και ονομάζεται Sharp Galapagos. Όπως είναι αναμενόμενο το κινητό τηλέφωνο διατίθεται μόνο στην αγορά της Ιαπωνίας αρχικά (με δύο μοντέλα, το 003SH και το 005SH που διαθέτει επιπλέον πλήρες πληκτρολόγιο). Λογικό άλλωστε να διατεθεί πρώτα στην Ιαπωνική αγορά, καθώς οι Ιάπωνες είναι ιδιαίτερα ευπρόσδεκτοι σε νέα τεχνολογικά βήματα, ακόμα και όταν αυτά δεν είναι σίγουρο ότι θα «κρατήσουν στο χρόνο».
Το Sharp Galapagos φέρει μια οθόνη 3.8 ιντσών και απεικόνισης 3D χωρίς γυαλιά, έχει ως κεντρικό επεξεργαστή έναν Qualcomm Snapdragon χρονισμένο στο 1GHz, μία κάμερα των 9.6MPixel με δυνατότητα λήψης βίντεο 1280x720 γραμμές ή αλλιώς 720p και φοράει το Λειτουργικό Σύστημα Android 2.2 (Froyo) της Google. Η συσκευή απεικονίζει τα πάντα σε 3D μορφή: από τα μενού και τις φωτογραφίες, έως βίντεο, εικονίδια, παιχνίδια - όλα 3D και με ρύθμιση όπως προαναφέραμε αυξομείωσης του εφφέ.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment