Ετοιμαστείτε για τηλέφωνα υδρογόνου tomorrow!

ΠΩΣ θα σας φαινόταν η ιδέα να είχαμε κινητά απο υδρογόνο; Το λέμε διότι Γάλλοι ερευνητές έχουν καταφέρει να αναπτύξουν εμπορικά κυψέλες υδρογόνου, οι οποίες θα χρησιμοποιούνται ως εναλλακτική πηγή ενέργειας σε κινητά τηλέφωνα, μειώνοντας την εξάρτηση από τον ηλεκτρισμό για την φόρτιση και τη λειτουργία του πολύτιμου gadget.
Σύμφωνα με τους ερευνητές από την Atomic Energy Commission με έδρα τη Γαλλία, οι μικροσκοπικές κυψέλες υδρογόνου χρησιμοποιούν υδρογόνο που βρίσκεται αποθηκευμένο σε κυψέλες με μέγεθος ενός μικρού αναπτήρα. Όπως ανακοινώθηκε πριν από μερικές εβδομάδες, η νέα συσκευή σχεδιάστηκε έτσι ώστε να χωράει στη θήκη μιας ζώνης ενώ η ίδια ιδέα είχε το ξεκίνημα της το 2005 με τη βοήθεια μιας εταιρείας τεχνολογίας, τη STMicroelectronics.
Οι κυψέλες υδρογόνου κατασκευάστηκαν από την εταιρεία Bic, η οποία παράγει στυλό, αναπτήρες και ξυραφάκια.
Το νέο τεχνολογικό επινόημα σχεδιάστηκε για να αποτελέσει μέρος ενός «υβριδικού» συστήματος στο οποίο τα κινητά τηλέφωνα θα στηρίζονται στις συμβατικές μπαταρίες για τη λειτουργία τους αλλά θα στρέφονται στις κυψέλες καυσίμων εάν είναι απαραίτητο.
Κάθε μια από τις θήκες αντιστοιχεί στο ισοδύναμο 35 φορτίσεων με παραδοσιακές μπαταρίες.
Ο Igor Bimbaud, εκπρόσωπος της STMicroelectronics, ο οποίος αρνήθηκε προς το παρόν να αποκαλύψει την τιμή του νέου gadget, δήλωσε πως έως το 2010 θα μπορούμε πλέον να μιλάμε για τηλέφωνα με μπαταρίες υδρογόνου
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment