Με τις τελευταίες έρευνες να μην αναφέρουν κάποια επίδραση της ακτινοβολίας που εκπέμπει ένα smartphone στην υγεία του χρήστη, η μέτρηση SAR μας δίνει μια πολύ καλή ιδέα για τις επιδόσεις κάθε συσκευής στον τομέα αυτό αφού εκφράζει το ρυθμό απορρόφησης της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων από τους ιστούς του ανθρώπινου σώματος.
Χωρίς να λαμβάνει προσοχής από την πλειοψηφία των υποψηφίων αγοραστών, τα όρια του SAR διαμορφώνονται ανάλογα με τη χώρα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Επιτροπή Ομοσπονδιακών Τηλεπικοινωνιών (FCC) έχει θεσπίσει το όριο στο 1.6W/kg σε ότι αφορά την ακτινοβολία που εκπέμπεται στο κεφάλι, με την Ευρωπαϊκή Ένωση να είναι πιο ελαστική, έχοντας θεσπίσει το όριο στα 2.0W/kg.
Ανάμεσα στα κορυφαία smartphones που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στην αγορά, σύμφωνα με τη γαλλική ιστοσελίδα PhonAndroid, το Galaxy S7 edge είναι αυτό με το χαμηλότερο δείκτη SAR 0,264w/kg για το κεφάλι και 0.66W/kg για το σώμα, ακολουθούμενο από άλλες συσκευές με ελάχιστα υψηλότερους δείκτες. Σ' αυτές ξεχωρίζει το ZenFone 3, το Galaxy A5 της ASUS και το Moto Z της Lenovo.
Αντίθετα, τις χειρότερες επιδόσεις στον τομέα αυτό φέρουν τα Huawei P9 και Honor 8 με SAR 1,43W/kg και 1.5W/kg αλλά και τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus με SAR 1,38W/kg και 1.24W/kg αντίστοιχα, πάντα όμως εντός των ορίων που ισχύει με την οδηγία του 1991 που προέκυψε από την Διεθνή Επιτροπή Προστασίας από τη Μη-Ιονίζουσα Ακτινοβολία σε συνεργασία με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Σε κάθε περίπτωση όλα τα smartphones της αγοράς έχουν περάσει από σχετικούς ελέγχους ανεξάρτητων φορέων στον τομέα αυτό πριν πάρουν την αντίστοιχη άδεια και κυκλοφορήσουν στην αγορά
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου