Φόβοι ότι το Android 9 θα είναι πιο "κλειστό"

Λίγο μετά την επίσημη κυκλοφορία του Android Oreo, συγκεκριμένες πηγές ανέφεραν ότι η Google έχει ξεκινήσει την ανάπτυξη του Android P πολύ πιο νωρίς από ότι συνήθιζε. Και αυτό, αποδίδεται στην επιθυμία της Google να πραγματοποιήσει ριζικές αλλαγές στον πυρήνα του Android OS. Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα XDA Developers, υπάρχουν πολλές αλλαγές και βελτιώσεις που έρχονται στη νέα έκδοση του Android, η πιθανή ονομασία της οποίας θα είναι P.

Συγκεκριμένα, η νέα έκδοση θα διαθέτει τρεις σημαντικές αλλαγές: Γρηγορότερη διάθεση ενημερώσεων, ένα σαφώς βελτιωμένο Project Treble Mode και ένα πιο κλειστό Android οικοσύστημα. Η νέα προσπάθεια της Google (Google Unified Push), όσον αφορά τις ενημερώσεις, είναι πράγματι πολύ ευχάριστη είδηση για τις συσκευές άλλων κατασκευαστών. Όταν το feature θα ενσωματωθεί στο Android, οι χρήστες δεν θα χρειάζεται να περιμένουν τους OEMs να κάνουν αλλαγές συστήματος πριν διαθέσουν κάποιο σημαντικό OS Upgrade.

Παράλληλα, με το Android P, η Google θέλει να βελτιώσει την απήχηση του Project Treble. Θυμηθείτε, ότι το Project Treble ενσωματώθηκε με το Android oreo. Τέλος, μια ακόμη σημαντική αλλαγή, είναι ότι θα περιοριστεί η πρόσβαση στα API του συστήματος. Ως εκ τούτου, ένα πιο κλειστό Android OS, θα αποτελεί έναν πραγματικό εφιάλτη για όλους τους ανεπίσημους developers, παρά το γεγονός ότι γίνεται για λόγους ασφαλείας. Αναμένουμε την ανακοίνωση του Android 9.0, κατά τη διάρκεια του Google I/O 2018, που αναμένεται να λάβει χώρα στα μέσα Μαΐου.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment