Samsung Galaxy S6 Edge review

Ο λόγος φυσικά για τα «διδυμάκια» Samsung Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge, τα κορυφαία smartphones στον πλανήτη αυτή την περίοδο (τόσο στα benchmarks όσο και στην πράξη) και σίγουρα δύο ναυαρχίδες που κάθε εταιρία θα ήθελε να διαφημίζουν την τεχνολογική και σχεδιαστική της ανωτερότητα.
Είχα την τύχη να έχω και τις δύο συσκευές στα χέρια μου για περίπου μία εβδομάδα (και λίγο παραπάνω) και θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω τις εντυπώσεις μου από το S6 Edge (κυρίως) αλλά και από το S6 (σε θέματα σύγκρισης, τιμής και εμφάνισης φυσικά). Έτοιμοι για την αναλυτική παρουσίαση που ακολουθεί; 

Εξωτερική εμφάνιση

Μιλάμε για το Edge προφανώς, γιατί το Galaxy S6 δεν είναι και κάτι το πρωτοποριακό. Μη με παρεξηγείτε φυσικά – και για αυτό ισχύουν όλα όσα θα ακούσετε για την ποιότητα, την στιβαρή κατασκευή και τα κορυφαία υλικά του Edge- απλά το ακριβοθώρητο μοντέλο της Samsung «κλέβει» τις εντυπώσεις με την διαφοροποιημένη του εμφάνιση. Έτσι «κλέβει» και λέξεις (υπέρ του) στην παρουσίασή μας. Λογικό;
Κατασκευασμένο από premium ποιότητας υλικά, το Samsung Galaxy S6 Edge βασίζεται στον dual glass σχεδιασμό, ενώ έχει «ενίσχυση» στον σκελετό περιμετρικά με μεταλλικό περίγραμμα που κάνει τη διαφορά σε σχέση με κάθε άλλο Galaxy των προηγούμενων ετών. Οι διαστάσεις του είναι εκπληκτικές – για εμένα φυσικά, τον λάτρη των smartphones με «μαζεμένες» διαστάσεις- και φανατικό «πολέμιο» των phablets 
Με μέγεθος 142.1 x 70.1 x 7 χιλιοστά λοιπόν και βάρος μόλις (ναι μόλις) 132 γραμμάρια (136 γρ. ζυγίζει το «απλό» S6), το Edge με συνεπήρε από την πρώτη επαφή – όταν άνοιξα την πολυτελή, πληρέστατη βασική του συσκευασία. Στιβαρό στο χέρι, βασίζεται στην unibody κατασκευή για να χαρίσει εκπληκτική ποιότητα, πολυτέλεια και εμφάνιση για… το χαλί των Όσκαρ. Πόσα χρόνια πρέπει να περίμεναν οι σχεδιαστές της Samsung για να ακούσουν αντίστοιχα σχόλια θαυμασμού για την Galaxy ναυαρχίδα τους άραγε; Σίγουρα πάνω από 4-5 αφού κανένα από τα προηγούμενα μοντέλα της οικογένειας των Galaxy δεν είχε – ούτε στο ελάχιστο- τέτοια ποιότητα κατασκευής και αίσθηση σε καθημερινή χρήση.
Το Edge μάλιστα υπερέχει στον τομέα σε σχέση με το Galaxy S6, αφού οι καμπύλες στα δύο άκρα της οθόνης, δίνουν την ψευδαίσθηση ότι είναι μόλις… 3 χιλιοστά παχύ (αφού τόσο είναι περίπου το πάχος του μικρού μεταλλικού περιγράμματος).
Η οθόνη του είναι πραγματικά, το σημαντικότερο προσόν της ναυαρχίδας των Κορεατών – απόλυτα δικαιολογημένα κατά τη γνώμη μου. Βασίζεται στην τεχνολογία Super AMOLED είναι curved στα πλαϊνά της, με κρυστάλλινη αίσθηση (κατασκευασμένη από γυαλί λέει η Samsung – όπως και η πλάτη της συσκευής), ενώ οι διαστάσεις της αγγίζουν τις 5.1 ίντσες με ανάλυση 1440 x 2560 pixels που της χαρίζουν πρακτικά κορυφαίο density (557ppi). Διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα της Super AMOLED τεχνολογίας (εξαιρετική ευκρίνεια, καλή απεικόνιση κάτω από το φως του ήλιου, υψηλή φωτεινότητα) και τα ενισχύει με την άμεση απόκριση και τις εξαιρετικές γωνίες θέασης που προσφέρει.
Κάτω από την «Edge» οθόνη θα συναντήσετε δύο υψηλής φωτεινότητας βοηθητικά softkeys (με κορυφαία απόκριση στο άγγιγμά μας) και ανάμεσά τους το κεντρικό hardware πλήκτρο (σήμα κατατεθέν των Samsung μοντέλων), που τυγχάνει να φιλοξενεί και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων της συσκευής. Θα μιλήσω ειλικρινά: Αντιπαθώ εντελώς τα hardware πλήκτρα των Galaxy. Είναι άσχημα στην εμφάνιση (σαν φασόλια ένα πράγμα),  Με σκληρή αίσθηση και λίγο… άτεχνη. Προσωπικές απόψεις όλα τα παραπάνω, down boyz, δεν χρειάζεται να αγχώνεστε τσάμπα. 
Δεν μπορώ να καταλάβω το πώς, αλλά με το αντίστοιχο πλήκτρο στο Edge, αισθάνθηκα σα να το είχα χρόνια στα χέρια μου, με άμεση εξοικείωση και πολύ καλές εντυπώσεις. Ή γερνάω λοιπόν ή όντως η Samsung κάτι ξέρει που επιμένει σε αυτό τον σχεδιασμό. Για τον αισθητήρα αποτυπωμάτων πάντως δεν μπορώ να πω κάτι αντίστοιχα θετικό. Χρειάστηκε να δημιουργήσω τρία διαφορετικά σετ αποτυπωμάτων του αντίχειρά μου (δε μιλάμε να βάζατε και άλλα δάχτυλα) για να καταφέρω να ξεκλειδώνει η συσκευή σχεδόν άμεσα. Με ένα μόνο σετ αποτυπώματος δεν παίζει, δύο στις 4-5 φορές θα δονείται η συσκευή ότι δεν έχει καταλάβει το αποτύπωμα σας. Δεν είναι ότι είχα για μία ώρα τη συσκευή. Την είχα σαν βασικό κινητό για 6 ημέρες από το πρωί μέχρι το βράδυ. Αν άγγιζα τον αισθητήρα με τον αντίχειρά μου υπό γωνία, τότε κάποιες φορές δεν θα δεχόταν να μου επιτρέψει την πρόσβαση. Ειδικά αν βιάζεστε και θέλετε να κάνετε δουλειά, τότε είναι ακόμα πιο πιθανό να αντιμετωπίσετε πρόβλημα. Αυτά και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. 
Το Samsung Galaxy S6/Edge βασίζεται στον dual glass σχεδιασμό, έτσι έχει γυαλί και στις δύο πλευρές του. Η πίσω πλευρά της unibody συσκευής είναι εντυπωσιακή στην αίσθηση όταν κρατάτε το μοντέλο, ενώ το πολύ λεπτό προφίλ που της χαρίζει ο Edge σχεδιασμός της οθόνης, επιτρέπει την χρήση του χωρίς άγχος για το αν θα πέσει από τα χέρια σας. Είναι πολύ ελαφρύ για ναυαρχίδα, εντυπωσιακό στην ευχρηστία και φορητότητα που χαρίζει, ενώ το πολύ περιορισμένο πάχος του (7 χιλιοστά για το Edge, 6.8 χιλιοστά για το ακόμα πιο εντυπωσιακό S6) προσφέρουν τη δυνατότητα να τα μεταφέρετε μαζί σας, παντού σε κάθε τσέπη, όσο στενή και αν είναι.
Στην εντυπωσιακή πίσω πλευρά λοιπόν θα βρείτε μόνο τα απαραίτητα: Την πραγματικά ε-κ-π-λ-η-κ-τ-ι-κ-ή κάμερα της συσκευής, ένα δυνατό LED φλας και δίπλα τους τον αισθητήρα καρδιακών παλμών που γνωρίσαμε για πρώτη φορά πέρυσι, με το Galaxy S5. Η ποιότητα κατασκευής του μοντέλου είναι εκπληκτική – το ξαναείπα αυτό τουλάχιστον 20 φορές, το γνωρίζω. Προσοχή παρόλα αυτά θα χρειαστεί να δώσετε, στον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεστε ένα κινητό 750 (στην περίπτωση του S6) και 900+ (στην περίπτωση του S6 Edge), γιατί η κάμερα (το περίγραμμά της πρακτικά), ΔΕΝ προστατεύεται ούτε κατά διάνοια. Κάθε φορά που τοποθετείτε στο γραφείο, σε τραπέζι, στο ταμπλό του αυτοκινήτου (whatever) το Galaxy, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχει κίνδυνος να τραυματιστεί – όσο καλοφτιαγμένο και αν ισχυρίζονται πως είναι οι Κορεάτες. Δεν παρατήρησα πάντως φθορές μετά από 6 ημέρες καθημερινής εντατικής χρήσης του κινητού (και δεν το λυπήθηκα μπορώ να σας πω), μιας και δεν το πλήρωσα  Ούτε φθορές, ξεφλουδίσματα στην κάμερα, ούτε γρατσουνιές στην οθόνη, ούτε άλλου είδους «ατυχήματα» είχα. Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν μπορούν να συμβούν, ειδικά από τη στιγμή που τόσο το Galaxy S6 όσο και το Galaxy S6 Edge, ΔΕΝ είναι αδιάβροχα, ούτε προσφέρουν κάποια IPxx πιστοποίηση.
Κλείνω την αναφορά στην εμφάνιση της συσκευής με τα «μελανά» - λέμε τώρα- σημεία. Μην περιμένετε αντοχή σε πτώσεις, σκόνη ή υγρασία. Δεν μπορείτε να αλλάξετε την μπαταρία του (unibody σχεδιασμός, το θυμάστε; ), ενώ δεν διαθέτει ούτε υποδοχή για κάρτες microSD. Ευτυχώς διατίθεται με minimum 32GB (64/128 GB επίσης), πράγμα που σίγουρα θα σας «καλύψει». Τέλος, δεν διαθέτει στερεοφωνικά ηχεία, απλά ένα (και καλό) στο κάτω τμήμα της συσκευής, δίπλα από την micro USB υποδοχή. Αυτά!
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment