Σε δεύτερο χρόνο η Google θέλει να αναγνωρίζει τα site τα οποία ενδέχεται να φορτώσουν αργά ανάλογα τη συσκευή που διαθέτεις ή ακόμη και το δίκτυο κινητής ή Wi-Fi που χρησιμοποιείς. Βέβαια για την ώρα δεν έχει ακόμη καταλήξει πως ακριβώς θα γίνεται η άτυπη βαθμολόγηση αλλά όπως αναφέρει δοκιμάζουν διάφορες πρακτικές για να επιλέξουν αυτή που προσφέρει μεγαλύτερη αξία στο χρήστη.
Για παράδειγμα ένα site που φορτώνει αργά θα εμφανίζει κατά τη διάρκεια της φόρτωσης μία ενδιάμεση σελίδα που θα αναφέρει τη λέξη «Loading…» μαζί με μία προειδοποίηση ότι αυτή η σελίδα συνήθως αργεί να φορτώσει. Σε αντίθεση με τα γρήγορα website τα οποία θα εμφανίζουν μία πράσινη μπάρα φόρτωσης, η οποία ουσιαστικά θα επιδεικνύει τις υψηλότερες επιδόσεις.
Αυτή η προειδοποίηση υπάρχουν σκέψεις να προστεθεί και στους συνδέσμους (URL’s) στoυς οποίους θα μπορείς να βλέπεις το πόσο γρήγορα θα φορτώσουν τα website, ώστε να αξιολογείς αν τελικά θέλεις να πατήσεις ή όχι.
Μακροπρόθεσμα, ο βασικός στόχος του Chrome είναι να αναγνωρίζει τα website που προσφέρουν μία υψηλής ποιότητας εμπειρία στο χρήστη, πέρα από τις γρήγορες ταχύτητες φόρτωσης. Και για να μπει κάποιο site σε αυτή τη λίστα, η Google προτείνει αρχικά στους web developers να επισκεφθούν πλατφόρμες όπως το web.dev/fast, PageSpeed Insights και Lighthouse, ούτως ώστε να ξεκινήσουν είτε διορθώσεις είτε να αξιολογήσουν την τωρινή κατάσταση.
Τα τελευταία χρόνια η χρήση των smartphones έχει ανατρέψει το σκηνικό όσο αφορά την επισκεψιμότητα στο Internet και η Google αναζητεί συνεχώς τρόπους να προσφέρει περιεχόμενο στους χρήστες όσο το δυνατόν γρηγορότερα αλλά και προσαρμοσμένο στις οθόνες των μικρότερων smart συσκευών. Μία λύση σε αυτό ήταν οι σελίδες AMP (Accelerated Mobile Pages) οι οποίες φορτώνουν ταχύτατα το περιεχόμενό τους και είναι ειδικά σχεδιασμένες για φορητές συσκευές. Οπότε και δείχνει λογικό από τη μία πλευρά να θέλει η Google να «σπρώξει» τους web developers να αναβαθμίσουν τις πλατφόρμες τους με υλικό, φιλικό προς τις mobile συσκευές.
Σύμφωνα με το επίσημο blog του Chrome, η ταχύτητα ήταν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε ο browser και όπως αναφέρει, εργάζονται σκληρά ώστε να προσφέρουν στους χρήστες μία πιο άμεση εμπειρία καθώς πλοηγούνται στο Internet. Το επίσημο blog συνεχίζει λέγοντας πως όλοι μας έχουμε επισκεφθεί αργές σελίδες και οι άνθρωποι της Google πιστεύουν πως το Internet μπορεί να γίνει καλύτερο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου