Η Google ανακοίνωσε το νέο της project ονόματι “Cache” και έπειτα από συνεργασίες με μεγάλες τράπεζες αλλά και πιστωτικές ενώσεις θα προσφέρει μέσα στο 2020 στους καταναλωτές την δυνατότητα να ελέγξουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.
Ο Caesar Sengupta μίλησε για την νέα πρωτοβουλία της Google, και έκανες σαφές ότι η Google, θα φέρει τον χρηματοπιστωτικό οργανισμό πολύ πιο κοντά στους πελάτες της σε σχέση τις υπόλοιπες εταιρείες τεχνολογίας. Η Apple για παράδειγμα, συνεργάζεται με την Goldman Sachs για την υποστήριξη της πιστωτικής κάρτας Apple Card. Αυτή η κάρτα όμως διαχειρίζεται κατά το πλείστον από την Apple.
Γιατί λοιπόν να μπλέξει κάποιος με ένα τέτοιο σύστημα, την ώρα που μπορεί να χρησιμοποιεί τα παραδοσιακά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα; Προφανώς μέσα από αυτό το project, η Google κερδίζει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την συμπεριφορά των χρηστών και της καθημερινής οικονομικής ζωής τους. Επιπλέον, ο Αμερικανικός κολοσσός σκοπεύει να προσφέρει πλεονεκτήματα τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τις τράπεζες εκτός από τις βασικές χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες. Μέχρι στιγμής, είναι άγνωστο αν θα υπάρχει κάποιο ποσό το οποίο θα χρεώνει η Google για τις υπηρεσίες της.
Αυτήν την στιγμή η Google προσφέρει το Google Pay αλλά και Google Wallet, μέσα από τα οποία μπορεί να γίνει η παρακολούθηση των πληρωμών αλλά και η δυνατότητα αποστολής χρημάτων μεταξύ ατόμων. Παρόμοια συστήματα παρουσίασαν και η Apple αλλά και το Facebook το οποίο δημιούργησε και το δικό του κρυπτονόμισμα που ακούει στο όνομα Libra.
Το νέο εγχείρημα της Google γίνεται σε συνεργασία με πολλούς συνεργάτες συμπεριλαμβανομένων της Citigroup και της Stanford Federal Credit Union, με κίνητρο να προσελκύσουν περισσότερους νέους οι οποίοι τείνουν να κάνουν τις πληρωμές αλλά και να ελέγχουν τους λογαριασμούς τους ηλεκτρονικά. Κλείνοντας, σύμφωνα με τον Sengupta, κανένα από τα δεδομένα των χρηστών του Google Pay δεν χρησιμοποιείται για διαφημιστικούς σκοπούς.
Εσείς, θα εμπιστευόσασταν μία τέτοια υπηρεσία της Google, μέσω της οποίας θα ελέγχετε τους τραπεζικούς λογαριασμούς σας, ή μήπως φοβάστε να δώσετε πρόσβαση σε αυτά τα ευαίσθητα στοιχεία στην Google; Πείτε μας στα σχόλια.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου