Η Κίνα καταργεί τη φορολογία των κατασκευαστών chipsets

Όσοι παρακολουθούν στενά τα τεκταινόμενα στον κλάδο των επεξεργαστών γνωρίζουν πιθανότατα για το μπλοκάρισμα της προσφοράς που έκανε η Broadcom για την εξαγορά της Qualcomm από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump. Η κίνηση αυτή είχε πιθανότατα στόχο την προστασία της εγχώριας αμερικανικής εταιρείας από ξένους ανταγωνιστές. Μια παρόμοια κίνηση μπορεί να έχει παίξει με την προσπάθεια να περιοριστεί η πρόσβαση της Huawei στην αμερικανική αγορά. Αλλά σε μια αντίθετη κίνηση, η Κίνα καταβάλλει προσπάθειες για την περαιτέρω ανάπτυξη της δικής της αγοράς κατασκευής επεξεργαστών.
Η Κίνα δήλωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει τη φορολογία για τους ντόπιους κατασκευαστές chipsets και να προβεί σε κάποιες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να στηρίξει τη σημαντική αυτή βιομηχανία. Οι νέοι κανόνες καλύπτουν έναν μεγάλο αριθμό εταιρειών κατασκευής επεξεργαστών. Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, οι εταιρείες θα απαλλάσσονται εντελώς από τους φόρους εισοδήματος εταιρειών για διάστημα έως και πέντε χρόνια από την 1η Ιανουαρίου 2018. Μετά την πάροδο των 5 χρόνων, οι φορολογικοί συντελεστές των εταιρειών του κλάδου θα είναι το ήμισυ του σημερινό 25 τοις εκατό έως και το δέκατο έτος.
Αυτές οι φορολογικές ελαφρύνσεις έρχονται στο κατόπι των πρόσφατα ανακοινωθέντων φορολογικών περικοπών, οι οποίες θα ωφελήσουν τις εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που βασίζονται στην κατασκευή και την καινοτομία υποστηριζόμενες από το σχέδιο «Made in China 2025». Ένα σχέδιο για το ασιατικό έθνος ώστε να ενταθεί η ανταγωνιστικότητα των αναδυόμενων βιομηχανιών, από τον τομέα της τεχνολογίας πληροφοριών έως τον τομέα της αεροδιαστημικής. Αυτές οι προσπάθειες είναι όλες προσανατολισμένες στην ανάπτυξη των τοπικών εταιρειών παραγωγής chipset. Η Κίνα συμμερίζεται επίσης την άποψη ότι η εξάρτηση από τις εισαγωγές θα μπορούσε να υπονομεύσει την εθνική ασφάλεια και να εμποδίσει την ανάπτυξη ενός ευημερούντος τομέα της τεχνολογίας. Έτσι, η Κίνα προβάλλει ότι θα μπορούσε να αποκτήσει ηγετική θέση στον σχεδιασμό και την κατασκευή, δαπανώντας περίπου 150 δισεκατομμύρια δολάρια για 10 χρόνια. Σε όλα αυτά, ο μεγαλύτερος ηττημένος θα είναι οι Η.Π.Α. των οποίων οι εταιρείες κυριαρχούν επί του παρόντος στον τομέα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment