Τα Android phones τείνουν με την πάροδο του χρόνου να χάνουν τις επιδόσεις που είχαν όταν τα αγοράσαμε. Για παράδειγμα, ορισμένα apps μπορεί να μη φορτώνουν πλέον τόσο γρήγορα, το πληκτρολόγιο να χρειάζεται λίγη ώρα μέχρι να προβληθεί, ενώ και τα animation μπορεί να αρχίζουν να παρουσιάζουν lags. Πριν όμως ξοδέψετε χρήματα για την αγορά ενός νέου smartphone, θα πρέπει να αναρωτηθείτε: μήπως μπορώ να βελτιώσω κάπως την κατάσταση της συσκευής μου; Ακριβώς αυτό σκοπεύει να αναλύσει το τρέχον άρθρο.
Τι δε λειτουργεί
Η εκκαθάριση των apps μέσω του app switcher
Η εκκαθάριση των apps μέσω του app switcher
Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι η εκκαθάριση των apps μέσω της οθόνης του app switcher που δείχνει ποιες εφαρμογές έχουν χρησιμοποιηθεί πρόσφατα, μειώνει την κατανάλωση πόρων, όπως την RAM. Θυμηθείτε, δεν έχουμε 2008. Το Android είναι αρκετά προηγμένο πλέον και μπορεί μόνο του να χειρίζεται την κατανάλωση RAM και γενικώς πόρων συστήματος. Συγκεκριμένα, κλείνει και αδρανοποιεί μόνο του ποιες εφαρμογές δε χρησιμοποιείτε, χωρίς να χρειάζεται την επέμβασή σας και λειτουργεί μονίμως στο παρασκήνιο.
Στη πραγματικότητα, συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο. Το smartphone σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο να εκκινήσει πάλι αυτά τα apps από την αρχή, και δε μειώνετε απαραίτητα πόρους συστήματος, καθώς το Android ήδη το κάνει παρασκηνιακά. Η μόνη λογική πίσω από μια τέτοια ενέργειά σας, είναι αν η εφαρμογή που κλείνετε δε λειτουργεί σωστά.
Τι λειτουργεί
Η απεγκατάσταση και αφαίρεση των λεγόμενων junk apps
Η απεγκατάσταση και αφαίρεση των λεγόμενων junk apps
Σε πολλές εφαρμογές αρέσει να τρέχουν παρασκηνιακά. Όσες περισσότερες εφαρμογές έχετε εγκαταστήσει στη συσκευή σας, τόσες περισσότερες διεργασίες θα τρέχουν στο παρασκήνιο, κάτι που θα κάνει το smartphone σας αργό, ενώ θα εξαντλείται γρήγορα και η μπαταρία του. Η καλύτερη λύση εδώ είναι να απεγκαταστήσετε όσες εφαρμογές δε χρησιμοποιείτε. Αν το smartphone σας τρέχει μόνο όσες είναι απαραίτητες και τις οποίες χρησιμοποιείς συχνά, τότε η εμπειρία θα είναι πολύ καλύτερη. Επίσης, κάτι άλλο που θα πρέπει να αναφερθεί, είναι ότι η απενεργοποίηση των εφαρμογών του συστήματος ή του bloatware βοηθάει και αυτή. Ήρθε η συσκευή σας με προεγκατεστημένα τα Evernote, Microsoft Word ή Facebook και δεν τα χρησιμοποιείτε; Απλώς μπορείτε να τα απενεργοποιήσετε.
Απενεργοποιήστε τα animation
Ένας τρόπος να κάνετε τη συσκευή σας αρκετά γρηγορότερη είναι να αφαιρέσετε όλα τα animations. Θα εκπλαγείτε με τη διαφορά που θα διαπιστώσετε, καθώς πολλά τηλέφωνα χρησιμοποιούν αρκετά «βαριά» animations για να βελτιωθεί η οπτική αίσθηση του λειτουργικού. Αυτό μπορεί να γίνει πολύ εύκολα, όπως φαίνεται στις παραπάνω εικόνες.
Εκκαθάριση αποθηκευτικού χώρου
Αν ο αποθηκευτικός χώρος αρχίζει να εξαντλείται, η συσκευή σας θα αρχίσει να χάνει λίγο σε ταχύτητα, καθώς ο flash αποθηκευτικός χώρος τείνει να χάνει σε ταχύτητες, όταν καταλαμβάνεται περισσότερος χώρος. Και οι επιδόσεις του flash αποθηκευτικού χώρου παίζουν σπουδαίο ρόλο στο τρόπο με τον οποίο τα apps εκκινούν και πόσο γρήγορη είναι η συσκευή σας γενικά. Εκτός από αυτό, πολλά Android apps βασίζονται σε data caches για να αυξήσουν την ταχύτητα με την οποία ανοίγουν και λειτουργούν. Γενικώς, μια καλή ιδέα, είναι να διατηρείτε ένα ποσοστό της τάξεως του 10-15% του συνολικού αποθηκευτικού χώρου ελεύθερο. Ο καλύτερος τρόπος για να μειώσετε την κατανάλωση χώρου, είναι να αφαιρέσετε εφαρμογές που δε χρησιμοποιείτε και να μεταφέρετε τις φωτογραφίες και τα βίντεο σε ένα PC ή στο cloud.
Ορισμένοι άλλοι τρόποι είναι:
Η χρησιμοποίηση κάρτας SD υψηλών επιδόσεων
Η αφαίρεση widgets
Η λειτουργία Data Saver του Chrome
Το reset του smartphone σας
Η χρησιμοποίηση κάρτας SD υψηλών επιδόσεων
Η αφαίρεση widgets
Η λειτουργία Data Saver του Chrome
Το reset του smartphone σας
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου