Στα πλαίσια του MWC 2017, είχαμε την ευκαιρία να βρεθούμε σε ένα one-on-one με τους ανθρώπους της Sony Mobile και να μάθουμε περισσότερα πράγματα για τις νέες συσκευές της. Τη συζήτησή μας με τον Oscar Romero, Product Marketing Manager της εταιρείας με έδρα το Τόκυο, σχεδόν μονοπώλησε το Sony Xperia Touch. Είναι ο γνωστός short-throw προτζέκτορας που είδαμε πρώτη φορά πέρυσι σαν concept και φέτος βγαίνει στην αγορά με αυτή την ονομασία.
Δείχνει να έχει πολλές δυνατότητες χρήσης, κυρίως εντός σπιτιού, έτσι θέλαμε να μάθουμε περισσότερα για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του. Το Sony Touch μπορεί να "κολλήσει" στον τοίχο ή να "ξαπλώσει" σε ένα τραπέζι και να δημιουργήσει μια επιφάνεια αφής 23 ιντσών, πάνω στην οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε εφαρμογή Android. Φυσικά, το κόστος του (περίπου 1.500 ευρώ) δεν θα μπορούσε να δικαιολογηθεί μόνο από το...Fruit Ninja, οπότε θέλαμε να δούμε εάν υπάρχουν ειδικές εφαρμογές ανεπτυγμένες για το Touch και τι μπορεί να κάνει ένας χρήστης ή μια οικογένεια με αυτό.
Μέχρι στιγμής οι ειδικές εφαρμογές δεν είναι πολλές, αλλά περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, επιτραπέζια παιχνίδια που μπορεί να παίξει μια παρέα γύρω από το τραπέζι και φυσικά εκπαιδευτικές εφαρμογές για παιδιά που γίνονται πολύ διασκεδαστικές με το Touch. Και όσο περνά ο καιρός θα αυξάνονται, όμως ήδη υπάρχουν πολλές χιλιάδες Android apps που έχει νόημα να χρησιμοποιήσει κάποιος.
Δείτε το σχετικό demo video του Sony Touch
Επιπλέον, το Touch είναι μια πολύ καλή λύση για την προβολή video, φωτογραφιών, ταινιών αλλά και για video κλήσεις καθώς σε απόσταση 30 εκατοστών από τον τοίχο, μπορεί να προβάλλει μια οθόνη έως και 80 ιντσών, διακριτή ακόμα και σε φωτισμένο χώρο. Διαθέτει κάμερα, προφανώς, ενώ μπορεί να ελεγχθεί και με gestures του χρήστη από απόσταση, χωρίς να απαιτείται remote controller με τον τρόπο αυτό. Για παράδειγμα, υψώνοντας κάθετα τον δείκτη του χεριού μας, εμφανίζεται ένα mouse cursor στην "οθόνη" ώστε να ελέγξουμε το Touch από απόσταση.
Από εκεί και πέρα ενδείκνυται η λειτουργία με το Touch συνδεδεμένο στο ρεύμα, αλλά διαθέτει και ενσωματωμένη μπαταρία που όμως του προσδίδει περιορισμένη αυτονομία, 1-1,5 ώρας. Διαθέτει ενεργητικό σύστημα ψύξης το οποίο όμως είναι σχεδόν αθόρυβο και πολύ διακριτικό, μόνο όταν φέραμε τη συσκευή στο αυτί μας μπορέσαμε να ακούσουμε το fan να περιστρέφεται.
H Sony δε θέλει να αποκαλύψει πολλές λεπτομέρειες για το hardware του Touch ώστε να μην έρθει σε απ'ευθείας σύγκριση με άλλες Android συσκευές, όμως είναι σχεδόν σίγουρο πως φέρει 4-6 GB μνήμης RAM και ένα ισχυρό chipset. Επίσης, φέρει 2 ηχεία που συνολικά αποδίδουν γύρω στα 6 Watts ισχύος και είναι αρκετά για γεμίσουν ένα μικρό δωμάτιο με ήχο, αλλά και να ακουστούν καθαρά σε ένα μεγάλο σαλόνι. Τέλος, τα 32GB αποθηκευτικού χώρου επεκτείνονται εύκολα με τη χρήση microSD, ενώ το mini-HDMI output εξασφαλίζει την ενσύρματη συνδεσιμότητα της συσκευής.
Στην παρουσίαση βρέθηκε και το Sony Agent concept, το οποίο δυστυχώς παραμένει... concept. Η ανάπτυξή του καθυστερεί περισσότερο σε σχέση με του Ear και του Touch, καθώς πρόκειται για μια πολύπλοκη συσκευή, αλλά πιθανότατα το 2018 θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά της Ιαπωνίας, που η Sony κρίνει πιo ώριμη για να το υποδεχθεί. Μάθαμε πως θα έχει αισθητήρα κίνησης 360 οπότε θα "βλέπει" από που το πλησιάζετε και θα γυρνά προς το μέρος σας. Όπως καταλαβαίνετε, θα αργήσουμε να το δούμε στην ελληνική αγορά...
Τέλος, είδαμε και τα νέα smartphones της οικογένειας Xperia X, τα XZ Premium, XA1 Ultra και XA1, τα οποία θα έρθουν στην ελληνική αγορά περί τα τέλη Απρίλιου-αρχές Μαϊου, με τιμές στα 750-800 ευρώ, 350-400 ευρώ και 299 ευρώ αντίστοιχα για το καθένα, ενώ το XZs θα έρθει αργότερα και σε περιορισμένο αριθμό.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου