Η ιστορία που ακολουθεί είναι αποκαλυπτική της διαφοράς σε επιδραστική ισχύ και δυνατότητες ανάμεσα σε ένα πρόγραμμα (software, εφαρμογή) και μια συσκευή (hardware).
Πρόσφατα η γνωστή πρωτοπόρος στον τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό κρανών, Sena, ανακοίνωσε την παραγωγή ενός μισού κράνους, του Cavalry. Σύμφωνα με την εταιρεία πρόκειται για το πρώτο κράνος με ενσωματωμένο σύστημα bluetooth που επιτρέπει την αλληλεπικοινωνία σε έως και τέσσερα άτομα. Το σύστημα έχει ακτίνα δράσης 900 μέτρων, στην καλύτερη περίπτωση. Αυτό σημαίνει πως σε πραγματικές συνθήκες στον δρόμο η ακτίνα θα είναι αρκετά μικρότερη.
Πριν από λίγες όμως εβδομάδες, η ίδια εταιρεία είχε παρουσιάσει μια νέα εφαρμογή smartphone, η οποία αναβαθμίζει δραματικά τη λειτουργικότητα και το εύρος λήψης των ήδη πουλημένων και λειτουργούντων συστημάτων ενδοεπικοινωνίας της, όπως αυτό που φορά το κράνος Cavalry.
Η νέα App που ονομάζεται «RideConnected», βασίζεται σε μια απλή ιδέα: τη ζεύξη του υπάρχοντος bluetooth συστήματος ενδοεπικοινωνίας με το κινητό και την εκμετάλλευση της ιντερνετικής σύνδεσης εκείνου - αδιάφορο αν πρόκειται για σύνδεση wifi ή κινητής τηλεφωνίας - για τη δημιουργία ενός δικτύου φωνητικής επικοινωνίας.
Με αυτόν τον τρόπο η εφαρμογή συνδέει πολλαπλούς συζητητές δίνοντάς τους τη δυνατότητα της φωνητικής επικοινωνίας ανεξαρτήτως της μεταξύ τους απόστασης. Δηλαδή η ακτίνα δράσης φτάνει το... άπειρο, εντάξει υπερβάλλουμε, αλλά μόνον για να δείξουμε το μέγεθος του ορίζοντα στην περίπτωση αυτή. telecomnews.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου