Nokia Lumia 625, καλή αναβάθμιση σε Black και GDR3

Ξεκίνησε η διάθεση της αναβάθμισης «Nokia Lumia Black» για το Nokia Lumia 625 λίγες μέρες μετά τη διάθεσή της για τα Lumia 1020, 925 και 920, και φέρνει μαζί της την αναβάθμιση Microsoft GDR3 (General Distribution Release 3), επιφέροντας προσθήκες που βελτιώνουν τις δυνατότητες της συσκευής, για παράδειγμα τη βελτιωμένη εμφάνιση των φωτογραφιών και τη δημιουργία φακέλων, με εφαρμογές, σε tile που μπορούν να έχουν στην «home screen». Πιο συγκεκριμένα, μια σημαντική αλλαγή που προσφέρει αυτή η αναβάθμιση, είναι η δυνατότητα κλεισίματος των εφαρμογών ενώ βρισκόμαστε σε multitasking mode. Επίσης, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει τους δικούς του ήχους κλήσης και μάλιστα διαφορετικούς για κάθε επαφή εφόσον το επιθυμεί, όπως και να αντιστοιχήσει διαφορετικό ήχο στα μηνήματα, email και υπενθυμίσεις. Με τη δυνατότηα ρύθμισης διαφορετικού προσωπικού ήχου στα μηνύματα, θα μπορεί να αντιλαμβάνεται από ποιόν λαμβάνει μήνυμα χωρίς να κοιτάξει καν την οθόνη του κινητού του.
Ο χρήστης πλέον έχει τη δυνατότητα να ορίσει τον προσανατολισμό της οθόνης (screen orientation) εαν θα είναι portrait ή landscape, έτσι ώστε να μπορεί να διαβάσει καλύτερα κάποια σελίδα στο διαδίκτυο χωρίς να αλλάζει ο προσανατολισμός της ανάλογα με το πως κρατάμε το κινητό, δυνατότητα που μπορεί να ενεργοποιηθεί και να απενεργοποιηθεί μέσα από τη σελίδα των ρυθμίσεων της συσκευής. Μια επιπρόσθετη λειτουργία είναι το Safe Driving Mode, το οποίο επιτρέπει στο χρήστη να δεχτεί κατ” επιλογήν ειδοποιήσεις την ώρα που οδηγεί, περιορίζοντάς τις σε ειδοποιήσεις κλήσεων, μηνυμάτων κειμένου και άλλες ενημερώσεις οι οποίες θα εμφανίζονται στην αρχική οθόνη της συσκευής, μέχρι τη στιγμή που θα έχει παρκάρει, αποσπώντας όσο δυνατόν λιγότερο γίνεται την προσοχή του οδηγού από την οδήγηση. Επίσης, το Safe Driving Mode μπορεί να ρυθμιστεί έτσι ώστε να αποστέλλει στους καλούντες και σε όσους στέλνουν μηνύματα, ενημέρωση πως θα επικοινωνήσει μαζί τους αργότερα.
Σημαντική βελτίωση έχουμε και στο θέμα του αποθηκευτικού χώρου μιας και ο χρήστης μπορεί να απελευθερώσει χώρο στη συσκευή του και να διαχειριστεί ευκολότερα τα προσωρινά αρχεία της συσκευής, με το να εμφανίζει τι περιέχει ο αποθηκευτικός χώρος της συσκευής αλλά και της κάρτας microSD που ενδεχομένως να έχει τοποθετηθεί. Σημαντικό χαρακτηριστικό είναι και η εφαρμογή Nokia Camera η οποία κατά κάποιο τρόπο συνδιάζει τη Nokia Pro Camera και Smart Camera έτσι ώστε να κάνει τη λήψη φωτογραφιών ακόμα πιο απλή, πετυχαίνοντας την καλύτερη δυνατή λήψη. Η εφαρμοφή αυτή υπάρχει από την προηγούμενη χρονιά στα Lumia PureView smartphones αλλά φέτος κάνει την εμφάνισή της και για τα υπόλοιπα Windows 8 τηλέφωνα της σειράς Lumia.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment