Blackphone: Android smartphone για ασφάλεια..

Μετά και τις αποκαλύψεις που έκαναν την εμφάνιση τους μέσα στους τελευταίους μήνες γύρω από παρακολουθήσεις τηλεπικοινωνιακών δικτύων και συσκευών από την NSA (με βασική πηγή διαρροής αυτών των Edward Snowden), δύο εταιρείες ενώνουν τις «δυνάμεις» τους για τη δημιουργία μιας νέας φίρμας (και, συνάμα, ενός καινούργιου smartphone), υποσχόμενες καλύτερη ασφάλεια και κρυπτογραφημένες επικοινωνίες. Το όνομα της νέας, αυτής, προσπάθειας και, παράλληλα, του πρώτου της προϊόντος, είναι Blackphone. Με έδρα την Ελβετία, η Blackphone αποτελεί μια συνεργασία της Silent Circle (εταιρείας του Phil Zimmermann, δημιουργού της γνωστής εφαρμογής κρυπτογράφησης PGP) και της Geeksphone, της ισπανικής startup που έχει γίνει γνωστή κυρίως από την ενασχόληση της με το Firefox OS της Mozilla.
Το Blackphone θα υιοθετεί μια παραμετροποιημένη έκδοση του Android η οποία θα φέρει την ονομασία PrivatOS, δίνοντας στους χρήστες τη δυνατότητα πραγματοποίησης και λήψης κλήσεων, ανταλλαγής γραπτών μηνυμάτων, μεταφοράς και αποθήκευσης αρχείων αλλά και πραγματοποίησης βίντεοκλήσεων, σε ένα ασφαλές περιβάλλον και «χωρίς να διακυβεύεται η προστασία της ιδιωτικής ζωής του χρήστη».
Άλλωστε, όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο Τύπου «είναι το πρώτο smartphone παγκοσμίως που τοποθετεί την ιδιωτικότητα και το έλεγχο απευθείας στα χέρια του χρήστη». Δεν έχει γίνει γνωστό το πως ακριβώς θα επιτευχθεί αυτό, αλλά δεν αποκλείεται η υιοθέτηση της σειράς προϊόντων και τεχνολογιών που διαθέτει η Silent Circle, προς τη δημιουργία ενός κρυπτογραφημένου περιβάλλοντος εργασίας για το Android. Δεν δημοσιοποιήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες για το προϊόν, το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνιση του στο επερχόμενο Mobile World Congress και να είναι διαθέσιμο προς προπαραγγελία από τις 24 Φεβρουαρίου, την πρώτη ημέρα διεξαγωγής της έκθεσης.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment