Το Android OS είχε ξεκινήσει να κάνει αισθητή την παρουσία του όταν κυκλοφόρησε το Nexus One (κατασκευής HTC). Στην σκιά του πολύ επιτυχημένου Motorola Droid, το Nexus One διέθετε single-core επεξεργαστή Scorpion στο 1GHz με 512MB RAM. Μετά από αυτό έφτασε το Nexus S, το Samsung Galaxy Nexus, το Nexus 4 και πρόσφατα το Nexus 5.
Σε διάστημα τεσσάρων χρόνων περάσαμε από μία απλή single-core Scorpion CPU σε ένα quad-core επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800 με συχνότητα λειτουργίας 2.2GHz και 2GB RAM.
Εκτός από το να κάνει τα πράγματα ευκολότερα και πιο απλά, η τεχνολογία υποτίθεται ότι πρέπει να μας βοηθάει και στην εξοικονόμηση χρόνου. Και αν και μιλάμε για μερικά μόλις δευτερόλεπτα, αν τα βάλεις όλα μαζί, μετράνε αρκετά.
Στο παρακάτω video, όλες οι συσκευές Nexus έχουν ευθυγραμμιστεί και ο χρήστης δοκιμάζει πόσο γρήγορα εκκινούν οι συσκευές και πόσο χρόνο χρειάζεται για να φορτώσει ένα παιχνίδι σαν το Temple Run 2. Στην δοκιμή με την εκκίνηση, παρατηρούμε τα Nexus 4 και 5 να πηγαίνουν μαζί και τις υπόλοιπες συσκευές να ακολουθούν, με το Nexus One να αργεί περίπου 15 δευτερόλεπτα.
Στο Temple Run 2, παρόλο που η ανάλυση είναι σημαντικά υψηλότερη στο Nexus 5 (1920×1080 pixels) παρατηρούμε ότι το παιχνίδι φορτώνει αμέσως, με το Nexus 4 να ακολουθεί και κατόπιν τα Galaxy Nexus, Nexus S και Nexus One. Το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι αρκετά απαιτητικό τόσο σε επεξεργαστική ισχύ, όσο και στα γραφικά. Το πιο σύγχρονο Nexus φόρτωσε το παιχνίδι 4 δευτερόλεπτα πιο γρήγορα από το Nexus 4 ενώ το Nexus One χρειάστηκε 25 δευτερόλεπτα επιπλέον από το Nexus 5 για να το φορτώσει.
Home / τεχνολογία /
Google /
news /
phonegr /
smartphone /
tech
/ Η κατηγορία των Nexus αλλάζει την αγορά...
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου