Το LG G2 είναι η ναυαρχίδα της LG όσον αφορά τα κινητά τηλέφωνα και ένα από τα κορυφαία smartphones που διατίθενται αυτή τη στιγμή στην αγορά, πιστεύω δε θα ήταν υπερβολή να πω ότι είναι το κορυφαίο smartphone στην αγορά.
Το έχω στα χέρια μου κάτι λιγότερο από ένα μήνα, σχεδόν από την αρχή της επίσημης διάθεσής του στην Ελλάδα δηλαδή, διάστημα κατά το οποίο το G2 είναι το βασικό μου κινητό, οπότε σε αυτό το post θα μεταφέρω κάποιες εντυπώσεις μου μαζί με αρκετές hands on φωτογραφίες.Για τους φαν των specs, να αναφέρω εν τάχει ότι το LG G2 τρέχει λειτουργικό Android 4.2.2 Jelly Bean, είναι εξοπλισμένο με τετραπύρηνο επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 800 2.26GHz και με μνήμη RAM 2GB, διαθέτει οθόνη 5,2 ιντσών LCD IPS, 1920 x 1080 pixels, 423 ppi, κάμερα 13 Megapixel με δυνατότητα εγγραφής βίντεο Full HD και έχει ενσωματωμένη μνήμη 16GB. Ενέργεια σε αυτό το «τέρας» δίνει μία μπαταρία 3.000 mAh και το κινητό ζυγίζει μόλις 143 γραμμάρια. Καλά τα νούμερα και τα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά ας περάσουμε στην ουσία που δεν είναι άλλη από τις εντυπώσεις από τη χρήση του LG G2.
Δύο πράγματα με εντυπωσίασαν αρχικά στο LG G2:
- Οθόνη 5,2 ιντσών
- Power button και πλήκτρα στο πίσω μέρος
Αρχικά η οθόνη.
Οθόνη 5,2 ιντσών LCD IPS, 1920 x 1080 pixels, 423 ppi.
Χαίρεσαι να σερφάρεις στο ίντερνετ, να βλέπεις βίντεο στο YouTube, να χρησιμοποιείς τα social media, να χαζεύεις φωτογραφίες σε Instagram, Flickr κλπ, να παίζεις games, να κάνεις οτιδήποτε. Οι άνθρωποι της LG πέτυχαν κάτι πολύ σημαντικό: «χώρεσαν» μία οθόνη 5,2 ιντσών σε μία συσκευή που έχει μικρότερο μέγεθος από συσκευές με οθόνη 4,7 ιντσών για παράδειγμα. Πώς;Μειώνοντας όσο δεν πάει το περιθώριο (bezel) δεξιά κι αριστερά της οθόνης, έτσι σχεδόν όλη η μπροστινή πλευρά του LG G2 είναι μια οθόνη.
Μετά την οθόνη, το power button και τα πλήκτρα στο πίσω μέρος.
Σημαντική καινοτομία της LG που πολύ σύντομα θα δούμε σίγουρα και σε smartphones άλλων εταιριών. Το LG G2 δεν διαθέτει κανένα πλήκτρο περιμετρικά όπως είχαμε συνηθίσει έως τώρα που σε άλλα smartphones πχ υπήρχε το power button τοποθετημένο στα δεξιά, τα αριστερά ή στο πάνω μέρος της συσκευής.
Η LG τόλμησε και σωστά έπραξε κατά τη γνώμη μου και τοποθέτησε το power button στο πίσω μέρος, μαζί με δύο πλήκτρα για άλλες λειτουργίες (πχ αυξομείωση έντασης ήχου κλπ). Και τα τρία αυτά πλήκτρα βρίσκονται κάτω από την κάμερα.
Θα έχετε παρατηρήσει εδώ και χρόνια ότι πιάνοντας το κινητό είτε για να μιλήσετε είτε για να κάνετε κάτι άλλο χρησιμοποιώντας την οθόνη, όπως κρατάτε το κινητό ο δείκτης του δεξιού ή αριστερού χεριού σας πάει «αυτόματα» στο πίσω μέρος της συσκευής.
Στα μεγάλα smartphones, με οθόνη 4 ή 4,3 ή 4,7 ιντσών δεν είναι και ότι πιο βολικό να βρίσκεται το power button στα δεξιά, αριστερά ή στο πάνω μέρος της συσκευής. Στο LG G2 η χρήση του power button στο σημείο που είναι τοποθετημένο είναι πιο εύκολη από ποτέ!
Και είναι απίστευτα βολικό και για δεξιόχειρες και για αριστερόχειρες.
Η αστεράτη κάμερα
Η κάμερα που διαθέτει το LG G2 είναι ανάλυσης 13 Megapixel με LED flash και είναι εξοπλισμένη με την επαναστατική τεχνολογία OIS (optical image stabilization), η οποία σταθεροποιεί τον στόχο σας ενώ κρατάτε το τηλέφωνο οπότε δεν έχετε ούτε θαμπάδα στις φωτογραφίες ούτε «τρέμουλο» στα βίντεο. Αυτή η επιλογή θα σας φανεί ιδιαίτερα χρήσιμη στις νυχτερινές φωτογραφίες που θα θελήσετε να βγάλετε ή σε φωτογραφίες με χαμηλό φωτισμό γενικότερα.
Έχοντας το LG G2 «κλειδωμένο» μπορείτε να ενεργοποιήσετε επίσης πολύ γρήγορα την κάμερα πατώντας το κάτω πλήκτρο από τα 3 πλήκτρα που βρίσκονται στο πίσω μέρος όπως αναφέραμε παραπάνω και μόλις ανοίξει η κάμερα πατώντας ακόμα μία φορά το κάτω πλήκτρο μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφία στο δευτερόλεπτο!
Η κάμερα του LG G2 έχει ακόμα δυνατότητα εγγραφής βίντεο Full HD 1920×1080 pixels με 60 fps. Περισσότερα για την κάμερα του LG G2 θα δούμε σε επόμενο post.
Τα δύο πρώτα, οθόνη και πλήκτρα στο πίσω μέρος, όπως έγραψα και παραπάνω είναι τα δύο χαρακτηριστικά που με εντυπωσίασαν περισσότερο στο LG G2.
Σε αυτά προσθέτουμε και την κάμερα και έχουμε το κορυφαίο smartphone που κυκλοφορεί στην αγορά. Κατά τα άλλα ο τετραπύρηνος επεξεργαστής θα αναλάβει να φέρει εις πέρας απροβλημάτιστα οτιδήποτε θελήσετε να κάνετε με το LG G2.
Όσον αφορά τη μνήμη θα θέλαμε κάτι παραπάνω, αφού, στην έκδοση των 16GB, ο χρήστης έχει ελεύθερα τα 10-11 GB, με τα υπόλοιπα να χρησιμοποιούνται από το λειτουργικό σύστημα. Υπάρχει φυσικά και η έκδοση των 32GB που μπορεί να βρει κανείς σε διαδικτυακά καταστήματα στην Ελλάδα, αφού η LG Electronics Ελλάς για την ώρα δεν εισάγει το 32άρι LG G2 επίσημα στην Ελλάδα.
Για το τέλος άφησα την τιμή του LG G2.
Η επίσημη τιμή λιανικής του κινητού είναι 599 ευρώ, που είναι και η καλύτερη τιμή για smartphone – ναυαρχίδα εταιρίας αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα. Όλα τα άλλα ανταγωνιστικά smartphones των «απέναντι» εταιριών παίζουν σε πιο υψηλές τιμές.Για τον χρήστη λοιπόν που θέλει να «χτυπήσει» αυτή την περίοδο ένα high-end smartphone ή το κορυφαίο κινητό αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα κατά τη γνώμη μου, πιστεύω ότι, ναι, τα αξίζει τα χρήματά του.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου