5 Launcher για Android που πρέπει να δοκιμάσεις

Ένα από τα καλά των Android smartphone είναι η παραμετροποίηση, το πως μπορεί ο χρήστης να αλλάξει την εμφάνιση της συσκευής του και να την προσαρμόσει πάνω στα δικά του γούστα. Ο βασικός δρόμος που παίρνουμε όλοι είναι η αλλαγή της αρχικής, του Launcher δηλαδή της συσκευής. Δοκιμάσαμε και σας προτείνουμε 5 δωρεάν Android launcher που πρέπει να δοκιμάσετε!
Ο πρώτος launcher που σας προτείνουμε δε χρειάζεται και πολλές συστάσεις, καθώς μετράει περίπου όσα χρόνια μετράει και το Android. Ο Nova παραμένει ένας από τους κορυφαίους launcher όλα αυτά τα χρόνια και αυτό όχι άδικα: ελευθερία επιλογών, παραμετροποίηση στα πάντα, προσαρμογή χρωμάτων και εικονιδίων είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που τον κάνουν τόσο καιρό την κορυφαία επιλογή για όλους τους χρήστες Android. Στα αρνητικά του ότι μπορεί να μπερδέψει με τις τόσες επιλογές τους όχι και τόσο μυημένους στην τεχνολογία.
Αν και θα περιμέναμε έναν launcher που θα έμοιαζε με Windows Phone ή Windows OS, ο Microsoft Launcher δε θυμίζει σε τίποτα τα υπόλοιπα προϊόντα της εταιρείας. Με τρομερά εργαλεία παραγωγικότητας για χρήστες Windows PC, ο Microsoft Launcher προσφέρει μία πληθώρα επιλογών παραμετροποίησης, ενώ με το χαρακτηριστικό Continuity και συγχρονισμό με Windows PC και Microsoft Account μπορείτε να συνεχίσετε την εργασία σας από και προς το desktop. Ως ένα εργαλείο παραγωγικότητας και όχι ως ένας απλός launcher, δεν είναι και τόσο φιλικός προς τους νέους χρήστες, ενώ κάποια bugs υπάρχουν ακόμα.
Ένας από τους νεότερους launcher στη λίστα, ο Smart Launcher 5 είναι ακριβός ότι λέει το όνομα του. Με έξυπνη οργάνωση των εφαρμογών ανά κατηγορία, έξυπνη διαχείριση των εικονιδίων αλλά και την επιλογή για Widgets σε οποιοδήποτε μέγεθος, ο Smart Launcher 5 είναι ο πιο απλός αλλά ταυτόχρονα από τους πιο εύχρηστους launcher αυτή τη στιγμή στο Play Store, ενώ παραμένει και ελάχιστα απαιτητικός. Υπάρχουν ακόμα προβλήματα, ειδικά στις συσκευές με custom κλείδωμα οθόνης, όπως επίσης οι λίγες επιλογές παραμετροποίησης σε σχέση με τους υπόλοιπους, όμως ο Smart Launcher 5 είναι μία πολύ καλή επιλογή για όποιον δε θέλει να ασχοληθεί με πολλές ρυθμίσεις.
Αν και είχε ξεκινήσει την ανάπτυξη του ως ένας Pixel Launcher για τις μάζες, ο Evie Launcher συνέχισε να εξελίσσεται, πάνω όμως στις βασικές του αρχές: Απλός, γρήγορος, εύκολος. Αν και η αρχική του θυμίζει περασμένη έκδοση Android, ακόμα προτιμάτε από πολλούς χρήστες γιατί υπάρχει ευκολία στη χρήση αν δε θέλει κάποιος να ασχοληθεί πολύ, με το βασικό home screen να παραμένει stock και τη λίστα των εφαρμογών να εμφανίζεται αλφαβητικά και κατακόρυφα (ανά εφαρμογή), όμως για όσους θέλουν να πειράξουν την εμφάνιση μπορούν να παραμετροποιήσουν τα πάντα, ακόμα και να κρύψουν εφαρμογές ή να θέσουν gestures ανοίγματος εφαρμογών. Το αρνητικό του Evie Launcher είναι αυτή η stock αρχική εμφάνιση παλαιότερης έκδοσης Android.
Το Pocophone F1 ήταν από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις του 2018, μία οικονομική πρόταση με τη δύναμη των ναυαρχίδων. Αυτή την απλότητα και την ταχύτητα θέλησε η Xiaomi να προσφέρει σε όλους τους χρήστες Android, με την κυκλοφορία του POCO Launcher. Με την ταχύτητα να είναι το πρώτο μέλημα του POCO Laucher, προσφέρει πολλές επιλογές παραμετροποίησης, αλλά και κατηγοριοποίηση των εφαρμογών βάση όχι μόνο κατηγορίας, αλλά και χρώματος εικονιδίων, κάτι που μόνο αν χρησιμοποιήσει κάποιος μπορεί να δει πόσο πρακτικό είναι. Επίσης, έχει κάποιες επιλογές παραμετροποίησης, δέχεται Icon Packs και έχει και υποστήριξη Dark Mode. Δυστυχώς, μπορεί η ταχύτητα να είναι ο στόχος του POCO Launcher, όμως σε χαρακτηριστικά υπολείπεται των υπολοίπων.
Αυτές είναι οι δικές μας επιλογές για τους 5 Android launcher που μπορεί να κατεβάσει κάποιος δωρεάν εδώ και τώρα. Έχετε κάποιον launcher που αφήσαμε από έξω; Αν ναι, πείτε μας τον αγαπημένο σας launcher και τι χρησιμοποιείται αυτή τη στιγμή στη συσκευή σας!
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment