OxygenOS: 11 νέα χαρακτηριστικά σε επόμενο update!

Το OxygenOS είναι ένα από τα καλύτερα Android skin στον κόσμο. Η OnePlus βελτιώνει συνεχώς το λειτουργικό σύστημα προσθέτοντας όλο και περισσότερα χαρακτηριστικά, λαμβάνοντας ανατροφοδότηση από τους χρήστες του. Η εταιρεία ζήτησε πρόσφατα στην κοινότητά της για νέα χαρακτηριστικά που θα ήθελαν να δουν μελλοντικά. Η εταιρεία αποκάλυψε ότι 9 από αυτά θα έρθουν σύντομα στο OxygenOS και εξετάζει την προσθήκη ακόμα τεσσάρων χαρακτηριστικών.

Ultra-wide video recording

Το OnePlus 7 Pro θα είναι το πρώτο κινητό που θα πάρει την πολυαναμενόμενη εγγραφή βίντεο υπέρ-ευρείας γωνίας.  Η λειτουργία έχει εγκριθεί και βρίσκεται σε εξέλιξη και θα την δείτε στις προσεχείς ενημερώσεις.

Horizon light customisation και Always-On Display

Το πρώτο χαρακτηριστικό διερευνά τις επιλογές προσαρμογής φωτός στην περίμετρο της οθόνης του OP7 Pro, το οποίο είναι το πρώτο κινητό της OnePlus με καμπύλη οθόνη. Η λειτουργία φωτίζει βασικά τις 4 άκρες της οθόνης όποτε λαμβάνετε μια ειδοποίηση από εφαρμογές. Η AMOLED οθόνη των κινητών της εταιρείας (εκτός από τα δύο πρώτα μοντέλα) δίνει την δυνατότητα Always-On λειτουργίας στην οποία θα εμφανίζονται η  ημερομηνία, η ώρα, η μπαταρία, οι ειδοποιήσεις και πολλά άλλα. Η λειτουργία έχει μια μικρή κατανάλωση και η εταιρεία εξετάζει την εφαρμογή της με τον πιο ενεργειακά αποδοτικό τρόπο.

Zen Mode customisation

Με τη σειρά OnePlus 7, η εταιρεία παρουσίασε μια νέα λειτουργία που ονομάζεται Zen Mode. Αυτή η λειτουργία ουσιαστικά σας εμποδίζει να χρησιμοποιήσετε το τηλέφωνό σας για 20 λεπτά. Δεν λαμβάνετε ειδοποιήσεις, δεν έχετε πρόσβαση στις εφαρμογές σας ούτε μπορείτε να στείλετε μηνύματα. Η εταιρεία θα επιτρέψει την προσαρμογή της από τους κατόχους. Η λειτουργία θα πάει στα OnePlus 5, 5T, 6 και 6T αλλά όχι στα παλιότερα μοντέλα.

Digital Wellbeing

Η λειτουργία Digital Wellbeing ανακοινώθηκε με το Android Pie. Είναι ένα σύνολο λειτουργιών και στοιχείων ελέγχου που παρέχουν πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης της συσκευής σας. Ουσιαστικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα στοιχεία ελέγχου για να περιορίσετε τη χρήση του smartphone σας εάν αισθάνεστε ότι υπάρχει πρόβλημα εθισμού. Η λειτουργία θα περάσει σταδιακά στα τελευταία μοντέλα και σε όλες τις αγορές.

Άλλες νέες δυνατότητες / διορθώσεις

Το OxygenOS θα αποκτήσει έναν μετρητή βημάτων στο OnePlus Shelf. Θα βλέπετε περισσότερες εφαρμογές στο μενού των πρόσφατων εφαρμογών. Η εταιρεία θα διορθώσει το πρόβλημα των εφαρμογών που σταματούν να δουλεύουν όταν δεν τις χρησιμοποιείτε πια. Εξετάζει επίσης τη δυνατότητα φακέλων στο συρτάρι εφαρμογών, υποστηρίζοντας προσαρμοσμένα εικονίδια και προσθέτοντας ένα ηχητικό εφέ για την φόρτιση στο OxygenOS. Από την open beta του OxygenOS θα έρθουν δύο ακόμα λειτουργίες. Η μια μπλοκάρει όλες τις κλήσεις και η άλλη όλα τα μηνύματα βάση μιας λέξης κλειδί.


Αν υπάρχει κάτι που θέλετε στο OxygenOS, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή της κοινότητας OnePlus ώστε να την προτείνετε.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment