TSMC: Ξεκίνησε τη μαζική παραγωγή των 7nm+EUV

Όλοι γνωρίζουμε τους πρόσφατους περιορισμούς των ΗΠΑ εναντίον της Huawei. Επίσης, οι καθημερινές αναφορές που δημοσιεύονται από εταιρείες δεν περνούν απαρατήρητες. Κάποιες εταιρείες διακόπτουν τη σχέση τους με τη Huawei, ενώ άλλες συνεχίζουν να την υποστηρίζουν, όπως η TSMC που δήλωσε ξεκάθαρα ότι δεν θα σταματήσει τη συνεργασία της με την Huawei.
Σήμερα, η TSMC ανακοίνωσε επίσημα ότι έχει αρχίσει να παράγει μαζικά τα 7nm+EUV lithography, κάτι που δίνει στην εταιρεία μεγάλο προβάδισμα σε σύγκριση με τις Intel και Samsung.
Σύμφωνα με αναφορές, ο πρωτοποριακός επεξεργαστής της Huawei, ο Kirin 985, θα έχει ηγετικό ρόλο στην υιοθέτηση αυτής της τεχνολογίας. Την ίδια στιγμή η TSMC αναφέρει ότι η απόδοση της παραγωγής του 7nm+EVU έχει πετύχει ήδη τα επίπεδα παραγωγής του αρχικού 7nm.
Επιπλέον, η TSMC τονίζει ότι η αποδοτικότητα της παραγωγική διαδικασίας του 7nm θα βελτιωθεί σημαντικά φέτος. Η εταιρεία υπολογίζει ότι η συνολική παραγωγή το 2019 θα ισοδυναμεί με 12 εκατομμύρια 300mm wafers, εκ των οποίων το 1 εκατομμύριο θα είναι με διαδικασία 7nm, δηλαδή μία αύξηση της τάξεως του 150% σε σχέση με πέρυσι.
Λέγεται ότι ο flagship επεξεργαστής της Huawei, Kirin 985, θα είναι ο πρώτος που θα χρησιμοποιήσει τη διαδικασία TSMC 7nm+EUV και το chip θα κυκλοφορήσει στη σειρά Huawei Mate 30.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment