Σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων, με τον οποίο οι χρήστες έχουν τον απόλυτο έλεγχο των προσωπικών τους δεδομένων μιας και δεν επιτρέπεται η χρήση τους για οποιοδήποτε σκοπό χωρίς τη συναίνεσή τους. Αυτό όμως που παρατηρήθηκε στην Ευρώπη, είναι πως οι χρήστες δε μπορούσαν να επισκεφθούν ιστοσελίδες στις Η.Π.Α.
Ο Ευρωπαϊκός Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων στην ουσία προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών, με τις εταιρείες να είναι υποχρεωμένες να τον ακολουθήσουν. Εφόσον γίνει κάτι τέτοιο, τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών είναι ανά πάσα στιγμή προσβάσιμα σε αυτούς, και θα πρέπει οι εταιρείες που διαχειρίζονται τέτοιου είδους δεδομένα να ρωτάνε τους χρήστες εαν συναινούν ή όχι, στο να μοιράσουν τα δεδομένα τους σε τρίτους για οποιοδήποτε σκοπό. Σε περίπτωση που κάτι τέτοιο γίνει χωρίς την έγκριση του χρήστη, μπορεί να προβεί σε καταγγελία και ο υπεύθυνος που προκάλεσε τη ζημία να υποστεί μέχρι και ποινικές κυρώσεις.
Όσον αφορά τις ιστοσελίδες των Η.Π.Α, οι Los Angeles Times, New York Daily News και Chicago Tribune δεν είναι προσβάσιμες μιας και οι όροι τους δεν είναι εφάμιλλοι με αυτούς του κανονισμού προστασίας δεδομένων. Πιο συγκεκριμένα, αντί του περιεχομένου της ιστοσελίδας εμφανίζεται το εξής μήνυμα: “We are engaged on the issue and committed to looking at options that support our full range of digital offerings to the EU market. We continue to identify technical compliance solutions that will provide all readers with our award-winning journalism.”
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου