Μετά από την περυσινή ευχάριστα θετική εμπειρία μου με το Vernee Apollo Lite, οι προσδοκίες μου για την επόμενη γενιά της εταιρείας ήταν σαφέστατα υψηλότερες. Γι’ αυτό αποφάσισα να χρησιμοποιήσω το Vernee Apollo X ως δεύτερη συσκευή για σχεδόν δύο μήνες προτού ξεκινήσω να γράφω τις εντυπώσεις μου.
Ουσιαστικά δεν έχουμε αλλαγές σε σύγκριση με το περυσινό μοντέλο. Στιβαρή μεταλλική κατασκευή με πλαστικά μέρη στην επάνω και κάτω πλευρά για τις κεραίες, ενσωματωμένα κουμπιά πλοήγησης στην οθόνη αφής και μοναδικές προεξοχές τα volume και power buttons στη δεξιά πλευρά.
Στο πίσω μέρος προεξέχει ελαφρώς ο αισθητήρας της κάμερας και κεντρικά από κάτω υπάρχει η εσοχή για τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων.
Από πλευράς εμφάνισης, λοιπόν, καμία διαφορά αν και παρατηρούμε μια ελαφριά αλλαγή στο πάχος του λόγω της μεγαλύτερης μπαταρίας (3500mAh αντί 3180mAh και πάχος 9.5mm αντί 8.9mm). Παρά το πάχος και το σχετικά μεγάλο βάρος του (178gr), το Vernee Apollo X
κάθεται άνετα στην παλάμη και είναι άνετο στη χρήση με ένα χέρι χωρίς να νιώθεις ότι θα σου φύγει. Στα θετικά, επίσης, το γεγονός ότι δεν μένουν δαχτυλιές στη μεταλλική πλάτη.
Με την σωρεία νέων συσκευών που έρχονται με bezel-less σχεδιασμό ίσως μοιάζει παρωχημένο, παρόλα αυτά, έχουμε να κάνουμε με μια συσκευή που κατασκευαζόταν από πέρυσι και κυκλοφόρησε το Μάρτιο. Επομένως, θα μπορούσαμε να θεωρήσουμε ότι η Vernee δεν είχε προλάβει να ανέβει και αυτή στο βαγόνι των bezel-less smartphones.
Η εταιρεία έδειξε ξανά (δικαιολογημένα) εμπιστοσύνη στα IGZO panels της Sharp για να προσφέρει οθόνη 5.5’’ Full HD (1920 x 1080, 404ppi) με πολύ υψηλή φωτεινότητα (370lux) για άνετη χρήση στο φως της ημέρας, ενώ φέτος έχει καταφέρει να διορθώσει το μικρό θεματάκι που είχε το περυσινό μοντέλο στο μαύρο χρώμα και πρόσθεσε λειτουργία anti-blue filter που ενεργοποιείται άμεσα από το menu των γρήγορων ρυθμίσεων για πιο ξεκούραστο διάβασμα.
Ο χρήστης έχει πρόσβαση στην ανανεωμένη έκδοση του MiraVision για ρύθμιση των χρωμάτων με βάση τις επιθυμίες του, αν και δύσκολα μπορώ να φανταστώ έναν μέσο χρήστη να ασχολείται με κάτι τέτοιο. Υπάρχει, πάντως, για όποιον “βασανίζεται” με τέτοια θέματα. Κλείνοντας αυτό το κομμάτι να αναφέρω ότι η οθόνη προστατεύεται από επικάλυψη Gorilla Glass 3 και εδώ ίσως η Vernee θα μπορούσε να επιλέξει μια πιο πρόσφατη τεχνολογία της Corning.
Για μια ακόμη φορά η επιλογή του SoC αποτελεί το μεγαλύτερο selling point της εταιρείας. Το Vernee Apollo X
έρχεται με deca-core επεξεργαστή MediaTek Helio X20 χρονισμένο στα 2.3GHz και επεξεργαστή γραφικών ARM Mali T880 MP4 GPU.
Η Tri-cluster αρχιτεκτονική του SoC (διαχωρισμός των πυρήνων που απασχολούνται κάθε φορά ανάλογα με τις ανάγκες) σε συνδυασμό με τα 4GB μνήμης RAM (το 1GB μένει πάντοτε ελεύθερο για την εκτέλεση των λειτουργιών του συστήματος) προσφέρουν άψογη απόδοση σε απαιτητικά games, videos υψηλής ανάλυσης και έντονο multitasking, με την Vernee φέτος να έχει βελτιστοποιήσει αρκετά το hardware έτσι ώστε να μην “μασάει” σε καμιά δυσκολία.
Σε αυτό το δίμηνο έχω “λιώσει” το Micro Machines και το Family Guy: Another Freakin’ Mobile Game, και έχω παρατηρήσει πολύ φυσιολογικά επίπεδα κατανάλωσης της μπαταρίας χωρίς μάλιστα η θερμοκρασία να αυξάνεται σε ενοχλητικό βαθμό. Σε γενικές γραμμές έχουμε μια ταχύτατη εμπειρία χρήσης, χωρίς κολλήματα και με αρκετά καλή διαχείριση της μπαταρίας.
Σχετικά με τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, η Vernee έχει βελτιωθεί σημαντικά και σε αυτόν τον τομέα, παρότι πρακτικά χρησιμοποιεί τον ίδιο αισθητήρα με πέρυσι. Η απόκριση του είναι άμεση και πλην ελαχίστων περιπτώσεων δεν αντιμετώπισα κανένα πρόβλημα στο ξεκλείδωμα του.
Στο ηχείο θα τα χαλάσουμε λίγο και αρχικά αναρωτήθηκα μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με τη συσκευή που έχω στα χέρια μου. Προσοχή, δεν μιλάω για την καθαρότητα του ήχου και του μικροφώνου κατά τη διάρκεια των κλήσεων, αλλά για την ποιότητα κατά την αναπαραγωγή μουσικής ή video. Σίγουρα κανείς δεν έχει μεγάλες απαιτήσεις από το ηχείο ενός smartphone, αλλά εδώ παρατήρησα παραμόρφωση σε ενοχλητικό βαθμό. Τελικά, η λύση ήρθε όταν έπαιξα για λίγο με τις ρυθμίσεις. Απενεργοποιώντας τη λειτουργία BesAudEnh διορθώνεται αρκετά το πρόβλημα, ενώ είδα σημαντική βελτίωση κατά την παρακολούθηση video με ενεργοποιημένη τη λειτουργία BesSurround.
Κλείνοντας αυτήν την ενότητα να αναφέρουμε ότι το Vernee Apollo X
διαθέτει αποθηκευτικό χώρο 64GB, επεκτάσιμο με microSD έως 128GB, dualSIM (οι υποδοχές τους στην αριστερή πλευρά), υποδοχή 3.5mm για ακουστικά και υποδοχή USB Type-C για την φόρτιση (ταχεία με τεχνολογία VCharge), κεραίες dual-band WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0 και modem 4G LTE Cat 6 για ταχύτητες dowload έως 300Mbps.
Για κάποιο λόγο, η Vernee αποφάσισε να βαφτίσει το λειτουργικό σύστημα της συσκευής ως VOS (Vernee OS).
Η έκδοση είναι βασισμένη στο Android 6.0 Marshmallow και η εταιρεία υπόσχεται ότι θα λάβει αναβάθμιση στο Android 7.0 Nougat. Παρόλα αυτά, ακόμη δεν έχω καταλάβει τι διαφορετικό προσφέρει σε σύγκριση με το stock Android, πλην πραγματικά πολύ μικρών και ασήμαντων εξαιρέσεων. Το περιβάλλον χρήσης είναι….stock Android, είναι ταχύτατο και απλά….βαρετό, όπως όλες οι stock εκδόσεις.
Όπως ανέφερα και προηγουμένως, το Vernee Apollo Xδιαθέτει μπαταρία 3500mAh ικανή για να βγάλει μια ολόκληρη ημέρα με μία φόρτιση σε φυσιολογικές συνθήκες χρήσης. Χάριν στην τεχνολογία ταχείας φόρτισης Vcharge, μπορείς να φτάσεις το 50% της μπαταρίας μέσα σε 30 λεπτά. Θεωρητικά, προφανώς δεν έχω προλάβει ακόμα, η χωρητικότητα της μπαταρίας θα μειωθεί στο 80% μετά από 1000 κύκλους φόρτισης. Αυτό, βέβαια, θα μπορέσω να το τσεκάρω μετά από αρκετό καιρό.
Αυτή τη φορά η Vernee αποφάσισε να ακολουθήσει την πλειοψηφία των κατασκευαστών και να επιλέξει αισθητήρα της Sony για την κύρια κάμερα του Vernee Apollo X
], μια πολύ σοφή απόφαση. Η βελτίωση στην ταχύτητα και την ποιότητα των λήψεων είναι πολύ μεγάλη σε σύγκριση με το Apollo Lite (διαθέτει αισθητήρα Samsung), αν και πάλι υπάρχει σαφέστατο πρόβλημα στις λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Η εμπρόσθια κάμερα είναι η ίδια με το περυσινό μοντέλο (Samsung S5K5E2), με σωστή απόδοση για selfies χωρίς, όμως, να είναι κάτι ιδιαίτερο.
Η γενική άποψη μου, πάντως, σχετικά με τις κάμερες είναι ξεκάθαρα θετική, λαμβάνοντας υπόψιν την τιμή του Vernee Apollo X
. Δεν μπορούμε να τα έχουμε όλα δικά μας.
Μπορώ να χαρακτηρίσω το Vernee Apollo Xως μια απλή αναβάθμιση του περυσινού μοντέλου, δηλαδή για κάποιον που έχει ήδη στην κατοχή του το Apollo Lite δεν υπάρχει κάποιος σοβαρός λόγος να το αγοράσει. Για όλους τους υπόλοιπους, όμως, είναι ένα value-for-money smartphone που προσφέρει πολύ καλές επιδόσεις σε μια σχεδιαστικά παρωχημένη, αλλά premium κατασκευή.
Προφανώς δεν μπορούν να είναι όλα τέλεια, αλλά με την τιμή του στα μόλις €152.94
μπορείς να κάνεις τα στραβά μάτια σε κάποια πράγματα, αν φυσικά έχουν πραγματικά σημασία για εσένα.
Οθόνη 5.5” Sharp IGZO Full HD (1920 x 1080) με επικάλυψη Gorilla Glass 3
Επεξεργαστής 64bit deca-core MediaTek Helio X20 2.3GHz
Επεξεργαστής γραφικών ARM Mali-T880 GPU
Μνήμη RAM 4GB 933MHz
Αποθηκευτικός χώρος 64GB (επέκταση με microSD έως 128GB)
Κάμερα 13MP Sony IMX258 f/2.0 με PDAF και dual-tone flash
Εμπρόσθια κάμερα 5MP Samsung S5K5E2
dualSIM
Αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων 360º (ξεκλείδωμα σε 0.1sec)
dual-band WiFi 802.11ac, Bluetooth 4.0, GPS/GLONASS, 4G LTE Cat 6 (300Mbps download)
Λειτουργικό σύστημα VOS βασισμένο στο Android 6.0 Marshmallow
Μπαταρία 3500mAh με τεχνολογία ταχύτατης φόρτισης Vcharge
Υποδοχή USB Type-C
Διαστάσεις 152 x 76.2 x 9.5 mm
Βάρος 178gr
Μεταλλική κατασκευή
Home / κινητά /
mobility /
news /
phonegr /
smartphone /
tech
/ Vernee Apollo X: Πανίσχυρο, αποδοτικό και προσιτό
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου