Άμεση πρόσβαση στα αρχεία Android smartphone από τον File Explorer των Windows 11


 Παρόλο που η Microsoft μπορεί να έχει σταματήσει το Windows Subsystem for Android, αυτό δεν σημαίνει ότι εγκατέλειψε τις βελτιώσεις στην ενσωμάτωση μεταξύ Windows και Android.

Το 2024, η εταιρεία παρουσίασε διάφορες νέες δυνατότητες που ενισχύουν αυτήν τη σύνδεση, όπως τη χρήση Android ως κάμερα στο Windows 11 και την προσθήκη κλήσεων και μηνυμάτων απευθείας στο μενού έναρξης. Τώρα, η Microsoft προσφέρει μια ακόμα πιο εύκολη πρόσβαση στα αρχεία του κινητού σου μέσω της Εξερεύνησης των Windows (ή File Explorer).

Σε μια πρόσφατη ανακοίνωση, η Microsoft αποκάλυψε ότι δοκιμάζει μια νέα δυνατότητα που επιτρέπει την πρόσβαση στα αρχεία του Android κινητού σου απευθείας από τον File Explorer στα Windows.

Windows 11 Android

Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να δεις το Android κινητό σου όπως έναν USB δίσκο στην αριστερή μπάρα του File Explorer. Μπορείς να περιηγηθείς στα αρχεία, να τα αντιγράψεις ή να τα μεταφέρεις μεταξύ συσκευών, να τα μετονομάσεις ή ακόμα και να τα διαγράψεις.

Η δυνατότητα αυτή δεν είναι διαθέσιμη ακόμα για όλους τους χρήστες των Windows 11. Θα χρειαστεί να έχεις εγγεγραμμένη συσκευή στο πρόγραμμα Windows Insider και την beta έκδοση της εφαρμογής Link to Windows (έκδοση 1.24071 και άνω) στο Android κινητό σου για να λειτουργήσει.

Ευτυχώς, η δυνατότητα είναι διαθέσιμη και στην “Release Preview” έκδοση των Windows Insider καναλιών, οπότε δεν θα αργήσει να φτάσει σε όλους τους χρήστες των Windows 11.

Αν είσαι στο πρόγραμμα beta, μπορείς να ξεκινήσεις να χρησιμοποιείς τη δυνατότητα πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Bluetooth & συσκευές > Κινητές συσκευές και κάνοντας κλικ στην ενότητα “Διαχείριση συσκευών” για να επιτρέψεις στον υπολογιστή σου να έχει πρόσβαση στο Android κινητό σου.

Windows 11 Android

Θα δεις τότε έναν διακόπτη για να εμφανιστεί το κινητό σου στον File Explorer· απλά ενεργοποίησέ τον. Αν δεν έχεις ακόμα τη δυνατότητα αυτή για συσκευές Android, μην ανησυχείς — δεν είναι διαθέσιμη σε όλους τους χρήστες beta, αλλά σύντομα θα είναι προσβάσιμη σε όλες τις συσκευές Windows 11.

Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment