Το Xperia Z5 στο εργαστήριο του PhoneGr

Το Xperia Z5 είναι η συσκευή που στέκεται ανάμεσα στο «μικρό» Xperia Z5 Compact και το «μεγάλο» Xperia Z5 Premium, στην τελευταία τριπλέτα κορυφαίων συσκευών που παρουσίασε η Sony Mobile.Η νέα συσκευή της Sony, η οποία αποτελεί και την «επίσημη» συσκευή με την οποία κυκλοφορεί ο κινηματογραφικός μυστικός πράκτορας James Bond, διατηρεί τις σχεδιαστικές γραμμές των προκατόχων της. Δηλαδή βασίζεται στον σχεδιασμό Omnibalance που δίνει έμφαση στη συμμετρία.
Στο πλάι της συσκευής βρίσκεται το πλήκτρο εκκίνησης, το οποίο έχει μεγαλώσει λίγο σε διαστάσεις καθώς πλέον είναι και αισθητήρας αναγνώρισης δακτυλικού αποτυπώματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony είναι η μόνη κατασκευάστρια που τοποθετεί τη συγκεκριμένη λειτουργία στο πλάι καθώς οι Apple, HTC και Samsung έχουν επιλέξει την τοποθέτηση στο home button, ενώ η LG Electronics έχει προτιμήσει την «πλάτη» των συσκευών της.
Sony_Xperia_Z5_130758026_HDR
Οι καθαρές γραμμές και οι στρογγυλεμένες γωνίες αποτελούν το χαρακτηριστικό γνώρισμα της συσκευής, η οποία είναι ανθεκτική σε νερό και σκόνη. Όπως συμβαίνει και με το Z5 Compact, το Xperia Z5 διαθέτει εκτεθειμένη την υποδοχή της θύρας micro-USB, στο κάτω τμήμα της, ενώ στο αριστερό πλαϊνό τμήμα βρίσκονται οι καλυμμένες υποδοχές για την κάρτα SIM και την κάρτα μνήμης microSD.
Sony_Xperia_Z5_130705351_HDR
Στην κορυφή συναντάμε την τυπική υποδοχή των 3,5 χιλιοστών για τη χρήση ακουστικών, ενώ στο δεξιό πλαϊνό τμήμα, εκτός από το πλήκτρο εκκίνησης/ αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος, συναντάμε το πλήκτρο της κάμερας και το πλήκτρο αυξομείωσης ήχου. Και σε αυτή τη συσκευή η Sony έχει προτιμήσει την τοποθέτηση frosted glass στην πλάτη, στοιχείο που αυξάνει την αίσθηση ποιότητας.
Sony_Xperia_Z5_130725294_HDR
Η οθόνη του Z5 είναι διαγωνίου 5,2 ιντσών, τεχνολογίας Triluminos LCD και ανάλυσης 1920 x 1080 pixels. Ακολουθώντας την παράδοση της Sony, η οθόνη της συσκευής προσφέρει πιστή αναπαραγωγή των χρωμάτων, διαθέτει πολύ καλά επίπεδα απόδοσης του μαύρου ενώ διαθέτει και αξιοπρεπείς γωνίες θέασης. Το τελευταίο δεν ξέρουμε αν παραμένει ουσιαστικό στοιχείο απόδειξης ποιότητας για την οθόνη ενός smartphone, αλλά ισχύει.
Sony_Xperia_Z5_130836561_HDR
Στο εσωτερικό του smartphone της Sony βρίσκεται το SoC MSM8994 Snapdragon 810 της Qualcomm, με τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στο 1,5GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A57 χρονισμένους στα 2GHz. Τα γραφικά αναλαμβάνει το GPU Adreno 430. Η μνήμη RAM ανέρχεται στα 3 GB, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος φτάνει στα 32 GB, με δυνατότητα περαιτέρω επέκτασης έως και τα 200 GB, με τη χρήση πρόσθετης κάρτας μνήμης.
Σε επίπεδο κάμερας η Sony Mobile έχει επιλέξει συστατικά που παράγονται από την μητρική Sony και το αποτέλεσμα είναι ομολογουμένως εντυπωσιακό. Για το Xperia Z5 έχει υιοθετηθεί αισθητήρας 1/2.3 ιντσών Exmor RS ανάλυσης 23 Megapixel που αποδίδει εικόνες ανάλυσης 5520 х 4140 pixels και βίντεο ποιότητας έως και 2160p στα 30fps.
Sony_Xperia_Z5_131031447_HDR
Η κάμερα διαθέτει ακόμα autofocus εντοπισμού φάσης, LED φλας, λειτουργία ελέγχου ποιότητας, λειτουργία γεωγραφικού προσδιορισμού, touch focus και λειτουργία αναγνώρισης προσώπου. Η δευτερεύουσα κάμερα, στο εμπρόσθιο τμήμα της συσκευής είναι ανάλυσης 5,1 Megapixel με ικανότητα λήψης βίντεο 1080p και λειτουργία HDR. Μόνο «μελανό» σημείο για την κάμερα του Z5 είναι η σχετικά αργή απόκριση της συνοδευτικής εφαρμογής.
Sony_Xperia_Z5_131424267_HDR
Σε επίπεδο λογισμικού η συσκευή της Sony Mobile φοράει το Android 5.1.1 Lollipop, με την πρόβλεψη μελλοντικής αναβάθμισης στο Marshmallow (Android 6.0). Το θετικό στοιχείο είναι ότι το Android έχει αφεθεί «καθαρό» σε σημαντικό βαθμό, αν και δεν λείπουν οι συνήθεις προσθήκες εφαρμογών προέλευσης Sony.
Το Sony Xperia Z5 διαθέτει μη αφαιρούμενη μπαταρία χωρητικότητας 2.900mAh, η οποία σε επίπεδα νορμάλ χρήσης θα διαρκέσει μιάμιση ή ίσως και δύο ημέρες. Ωστόσο, αν προσθέσουμε και τη χρήση multimedia εφαρμογών ή επιλέξουμε να έχουμε την οθόνη στις κορυφαίες ρυθμίσεις της, τότε με δυσκολία θα τα καταφέρει μέχρι το τέλος της ημέρας. Η συσκευή της δοκιμής μάς παραχωρήθηκε από την Cosmote και αποτελεί τη συλλεκτική έκδοση που κυκλοφόρησε με την ευκαιρία της νέας ταινίας Spectre, της σειράς James Bond. Ως εκ τούτου, πέρα από τον σχετικό διάκοσμο της συσκευασίας, η συσκευή συνοδευόταν και από το ανάλογο ασύρματο ηχείο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment