Huawei Y5 Hands-On Review

Δε χρειάζεται να πούμε το πόσο δύσκολη οικονομικά είναι η εποχή που ζούμε, καθώς από τη στιγμή που πασχίζεις να εξασφαλίσεις ακόμη και τα βασικά, ο θαυμαστός κόσμος των smartphones και της mobile τεχνολογίας μπορεί σε πολλούς από εμάς να μοιάζει «πολυτέλεια». Ωστόσο, το καλό είναι ότι οι σύγχρονες mobile συσκευές δεν είναι πλέον προνόμιο των λίγων και εκλεκτών, καθώς στην αγορά κυκλοφορούν δεκάδες συσκευές που δεν κοστίζουν παραπάνω από100 Ευρώ, επιτρέποντας στους users να ταξιδέψουν στον μαγευτικό κόσμο των φορητών συσκευών με εξαιρετικά χαμηλό κόστος. Το Huawei Y5 που θα αναλύσουμε στο review που ακολουθεί πρόκειται για μία σούπερ low-end και entry-level συσκευή, η οποία κοστίζει 99 Ευρώ και είναι ουσιαστικά η απάντηση της Huawei στην φθηνή κατηγορία, στην οποία ύστερα από την εισβολή των περισσοτέρων «made in China» smartphones ο ανταγωνισμός είναι πολύ μεγάλος και επικρατεί κυριολεκτικά… «σφαγή»!
Στιβαρό και άνετο!
Παρατηρώντας την εξωτερική εμφάνιση και το design του Huawei Y5, είναι εμφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ένα κινητό που παρά τον low-end χαρακτήρα του, αυτό δεν σημαίνει ότι αφήνει μία «φτηνιάρικη» αίσθηση στο χέρι του user. Αρκετά συμπαγές και στιβαρόπροσφέρει εξαιρετικό κράτημα, καθώς οι μίνι-αυλακώσεις που υπάρχουν στο back cover αποτρέπουν το γλίστρημα του Y5 από το χέρι του user. Η συσκευή «ζυγίζει» 160 γραμμάρια και με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι λόγω των διαστάσεων της (135.9x67.7x10 mm), η πρόταση της Huawei προσφέρει μεγάλη άνεση στο χειρισμό.
Τα πλήκτρα ελέγχου (power lock/button και volume up/down) ξεχωρίζουν για την μεταλλικήαίσθηση που αφήνουν και βρίσκονται τοποθετημένα στην δεξιά πλευρά, ενώ η επάνω πλευράφιλοξενεί την υποδοχή για την microUSB και το audio input jack. Επιπλέον, η πρόταση της Huawei φέρει on-screen buttons (back, home και settings). Αφαιρώντας το καπάκι, διακρίνουμε την μπαταρία της συσκευής (με χωρητικότητα στα 2.000mAh), ενώ στο εσωτερικό βρίσκονται οι micro-SIM και microSD card slots. Τέλος, στην κάτω αριστερή πλευρά υπάρχει τοποθετημένο το ηχείο του Huawei Y5.
Κρίνοντας σχεδιαστικά το Huawei Y5 η αλήθεια είναι ότι δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, πέρα από τα συνηθισμένα. Άλλωστε μιλάμε για μία entry-level πρόταση, όπου κύριος στόχος είναι ηευκολία χρήσης που προσφέρει στον user, παρά η ευμορφία. Παρά το γεγονός ότι πρόκειται για ένα low-end κινητό, η ποιότητα που χαρακτηρίζει όλα τα smartphones της Huawei είναι εντυπωμένη και στο Huawei Y5, το οποίο μπορεί να μην κοστίζει πολλά, παρόλα αυτά εξασφαλίζει μπόλικη ποιότητα και ευχρηστία, που σπάνια συναντάς σε συσκευές της συγκεκριμένης κατηγορίας.
Στα ενδότερα…
Το Huawei Y5 είναι ένα κινητό 4.5 ιντσών τεχνολογίας TFT TN LCD με ανάλυση στα 854x480 pixels, με το display να παράγει 16 εκατομμύρια χρώματα. Η επαφή μας με την οθόνη του οικονομικού κινητού της Huawei ήταν αρκετά ικανοποιητική, αν και διαπιστώσαμε κάποια θέματα με την απόκριση, η οποία σε ορισμένες περιπτώσεις ήταν κάπως αργή. Παρόλα αυτά, τόσο σε επίπεδο χρωμάτων όσο και σε επίπεδο φωτεινότητας η οθόνη του Huawei Y5 κατάφερε να μας αφήσει θετικές εντυπώσεις. Έχει παρατηρηθεί άλλωστε ότι το πρώτο πράγμα πουθυσιάζεται στις entry-level προτάσεις στον βωμό της οικονομίας, είναι η ποιότητα του display.
Προχωρώντας στην ανάλυση των tech specs της entry-level συσκευής της Huawei, τo Υ5 φέρει στο εσωτερικό του ένα Qualcomm MSM8909 SoC, το οποίο διαθέτει μία τετραπύρηνη CPU, με ταχύτητα ρολογιού στο 1.1GHz, η οποία συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM. Φυσικά και δεν θα σας πέσει το σαγόνι με την ταχύτητα της συγκεκριμένης συσκευής, καθώς δεν πρέπει να παραλείπουμε το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ένα smartphone που δημιουργήθηκε για να φέρει εις πέρας ορισμένα από τα πολύ βασικά καθημερινά tasks του user. Και πράγματι, σε ότι έχει να κάνει με το net surfing και με τη διαχείριση και το τρέξιμο των περισσοτέρων εφαρμογών το Y5 δεν απογοητεύει. Εξυπακούεται βέβαια ότι δεν θα το «τεντώσετε», καθώς σε μία τέτοια περίπτωση ελλοχεύει ο κίνδυνος της χαμηλής απόδοσης.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment