Το LG G4 αποτέλεσε την φετινή high-end πρόταση της LG, η οποία δεν σας κρύβουμε ότι μας κέρδισε από τη πρώτη κιόλας στιγμή με την premium αισθητική και τις εκπληκτικές επιδόσεις της, καθώς είχε όλα όσα θα μπορούσε να αναζητήσει ο λάτρης της υψηλής κατηγορίας. Είναι γνωστό ότι πάγια τακτική της LG (για λόγους που επιτάσσει κυρίως το marketing), είναι να «πατάει» πάνω στην επιτυχία των μεγάλων της μοντέλων και να κυκλοφορεί συσκευές οι οποίες φέρουν (σχεδόν) την ίδια ονομασία, τοποθετώντας τες έτσι στην «ίδια οικογένεια». Προφανώς αυτή είναι η φιλοσοφία πίσω από το LG G4c, ένα budget-friendly smartphone, το οποίο τόσο σε επίπεδο επιδόσεων απέχει πολύ από το LG G4 (κι’ όμως ένα γράμμα τελικά στην ονομασία μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά). Για να δούμε τι μας επιφυλάσσει το G4c, το οποίο πρόκειται για μία πρόταση που έχει σαν στόχο να κερδίσει τους καταναλωτές που δεν θέλουν να δαπανήσουν παραπάνω από 250 ευρώ για το επόμενο κινητό τους τηλέφωνο…
Κυρτό design… one more time!
Κοιτάζοντας την εξωτερική εμφάνιση του LG G4c, είναι εμφανές ότι έχει ακολουθηθεί η λογική τουκυρτού design, με την 5ιντσή πρόταση της LG να προσφέρει άνεση στο χέρι του user, γεγονός που οφείλεται στις προσεγμένες και μελετημένες διαστάσεις της (139.7x69.8x10.2mm), ενώ το βάρος της ανέρχεται στα 136 γραμμάρια. To υλικό κατασκευής που κυριαρχεί φυσικά δεν είναι άλλο από ένα ανθεκτικό πλαστικό (leather back-plate εννοείται ότι εδώ δεν υπάρχει), το οποίο μας άφησε μία πολύ καλή αίσθηση δυνατού κρατήματος στο χέρι.
Σε ότι έχει να κάνει με την τοποθέτηση των buttons, εδώ ακολουθείται για μία ακόμη φορά το γνώριμο «δοκιμασμένο» μοτίβο με τα πλήκτρα ελέγχου (volume rockers και power on/off) να βρίσκονται στην πίσω πλευρά του G4c. Στην επάνω πλευρά υπάρχει το audio input jack για τα earphones / hands-free, ενώ στην κάτω υπάρχει τοποθετημένη η microUSB slot για την μεταφορά data και την φόρτιση της συσκευής.
To G4c διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία (η οποία διαθέτει χωρητικότητα στα 2.540mAh) και φυσικά στο εσωτερικό υπάρχουν οι διαθέσιμες θύρες για την εισαγωγή της microSIM και της microSD card. Σε γενικές γραμμές, το design του G4c κατορθώνει να συνδυάσει τις όμορφες γραμμές, με τηνεργονομία και την ευκολία χρήσης, πιστοποιώντας για μία ακόμη φορά την ανωτερότητα της LG στον σχεδιαστικό τομέα, καθώς η κορεατική εταιρεία δίνει μαθήματα για μία ακόμη φορά για το πώς μπορεί να συνδυάζει κανείς τα προαναφερθέντα στοιχεία ακόμη και σε μία πιο οικονομική καιentry-level συσκευή, όπως είναι το G4c.
Οθόνη και tech specs
H LG έχει δημιουργήσει μία μίνι-παράδοση στα ποιοτικά displays που χρησιμοποιεί στα smartphones της, και σίγουρα δεν θα μπορούσε να κάνει και αλλιώς από τη στιγμή που πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες οθονών και Smart TV’s στον κόσμο. Το G4c διαθέτει ένα «normal» IPS display για τα δεδομένα της εποχής στις 5 ίντσες, το οποίο προσφέρει στον χρήστη ποιότητα στα 720p (720x1280 pixels). Παρατηρώντας την οθόνη του G4c μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι δύναται να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες των users, καθώς καθίσταται ιδανική για προβολή video, φωτογραφιών και για πλοήγηση στο web και στα social media. Με ζωντανά χρώματα, καλά επίπεδα ευκρίνειας και άριστες γωνίες θέασης, το display του G4c επιβεβαιώνει την καλή φήμη που έχει κτίσει εδώ και χρόνια η LG στον συγκεκριμένο τομέα.
Προχωρώντας, στο εσωτερικό της συσκευής, εδώ παρόλο που έχουμε να κάνουμε με το μακρινό ξαδερφάκι του G4 έχει προτιμηθεί η λύση ενός πιο αδύναμου (σε σύγκριση με το εξαπύρηνο Snapdragon 808) quad-core Snapdragon 410 της Qualcomm (MSM8916), που αδιαμφισβήτητα κάνει καλά τη δουλειά του φέρνοντας εις πέρας με ευκολία τις καθημερινές ανάγκες του εκάστοστε user. Το γεγονός βέβαια ότι συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM, αυτομάτως θέτει περιορισμούς στο που μπορεί να φτάσει το low-end κινητό της LG. Αν και θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε αρκετές περιπτώσεις, δεν θα πρέπει να το «πιέσετε» και ιδιαίτερα, καθώς το hardware του φτάνει μέχρι σε ένα συγκεκριμένο στάδιο, όπου όταν τουπερβεί τότε μοιραία αρχίζουν οι καθυστερήσεις στην απόδοση.
Ειδικότερα, οι μετρήσεις του Antutu κατέταξαν αρκετά χαμηλά το smartphone της LG, ωστόσο αυτό σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορείτε να τρέξετε τις περισσότερεςπρόσφατες εφαρμογές ή θα συναντήσετε πρόβλημα στη ροή των menus. Μην ξεχνάτε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με μία προσιτή λύση που απευθύνεται στον μέσο καταναλωτή και όχι ένα μικρό τέρας επιδόσεων που στοχεύει αποκλειστικά στον power user.
Όσον αφορά τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, η LG έχει επέλεξε τη λύση των 8GB, η οποία παρόλο που δεν είναι αρκετή για τα δεδομένα της εποχής (5GB μόνο ελεύθερα είναι ένα θέμα), η ύπαρξη της microSD σαφώς και βελτιώνει την κατάσταση στο ζήτημα του χώρου (το smartphone της LG δέχεται κάρτες με χωρητικότητα που φτάνει τα 128GB). Σε επίπεδο λειτουργικού η LG όπως αναμενόταν άλλωστε βασίστηκε στο Android Lollipop 5.0, το οποίο όμως πατάει πάνω στο Optimus UX 4.0, που ως γνωστόν προσφέρει μία σειρά από widgets καιfeatures προς τέρψη του user, δίνοντας έμφαση για μία ακόμη φορά στην ευκολία χρήσης και στην ύπαρξη ενός άνετου και πλήρως customizable interface.
Σε ότι έχει να κάνει με την συνδεσιμότητα του, το LG G4c υποστηρίζει μία σειρά από επιλογές και πρότυπα επικοινωνίας που αναμφίβολα θα καλύψουν τις ανάγκες ακόμη και των πιο απαιτητικών. Συγκεκριμένα, το smartphone της LG υποστηρίζει 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, Wi-Fi Direct, Hotspot, GPS (A-GPS και GLONASS), μαζί με Bluetooth 4.1, αλλά και NFC.
Κάμερα, ήχος και αυτονομία…
Το μεγάλο της παρέας των G4, πραγματικά μας κατενθουσίασε με τις δυνατότητες του στις φωτογραφίες, καθώς το αποτέλεσμα που πήραμε ήταν εκπληκτικό. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η «φωτογραφική ικανότητα» του G4c βρίσκεται αρκετά σκαλιά πιο κάτω από τη ναυαρχίδα της κορεατικής εταιρείας. Παρόλα αυτά, ο κύριος σένσορας των 8 MP (ανώτερη ποιότητα φωτογραφιών στα 3264x2448 pixels) με δυνατότητα auto-focus και υποστήριξη λειτουργιών Geo-Tagging, Touch Focus και Face Detection, παρόλο που δεν καθιστά το G4c το«απόλυτο» camera phone, στην πραγματικότητα πρόκειται για μία αρκετά ικανοποιητική περίπτωση.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου