Το Magic Leap, όπως φαίνεται θα είναι το μέλλον την επαυξημένης πραγματικότητας. Αν έχετε δει το Minority Report ίσως έχετε μια ιδέα για τι μιλάμε, δηλαδή μια τεχνολογία που ίσως φέρει τον «θάνατο» της παραδοσιακής οθόνης. Αν οι δηλώσεις αυτές ακούγονται υπερβολικές να πούμε ότι το όλο project έχει χρηματοδότηση πάνω από 540 εκ. δολάρια και υποστήριξη από Google και Qualcomm και αυτό κάτι σημαίνει για το μέλλον αυτής της τεχνολογίας.
Το Magic Leap, ουσιαστικά χρησιμοποιεί μια οθόνη την οποία φοράμε στο κεφάλι για να προβάλει εικόνες πάνω στον πραγματικό κόσμο. Σε αντίθεση με άλλα παραδείγματα, όπως το Hololens της Microsoft, η τεχνολογία που έχει αναπτύξει η εταιρεία κάνει την ανάμειξη μεταξύ πραγματικού και εικονικού σχεδόν μη ανιχνεύσιμη.
Πως λειτουργεί το Magic Leap;
To Magic Leap προβάλει εικόνες πάνω στο μάτι σου, πράγμα που κάνει την διαφορά όσον αφορά στις υπόλοιπες τεχνολογίες επαυξημένης πραγματικότητας, με την εταιρεία να κρατάει κλειστά τα χαρτιά της όσον αφορά στο project. Το μόνο που έχει ανακοινώσει είναι ότι το project της δουλεύει σαν κανένα άλλο από αυτά που έχουμε δει.
Η τεχνολογία ονομάζεται Dynamic Digitised Lightfield Signal ή Digital Lightfield για συντομία. Προβάλει εικόνες κατευθείαν στον αμφιβληστροειδή, σε σχέση με την παραδοσιακή τεχνολογία που προβάλει κάτι πάνω σε μια άλλη επιφάνεια και με ανάκλαση κατευθύνεται στο μάτι. Με το να πηγαίνει κατευθείαν η εικόνα στο μάτι ο εγκέφαλος ξεγελιέται ότι βλέπει κάτι το οποίο είναι πραγματικό.
Η εταιρεία περιγράφει πολύ γενικά ότι χρησιμοποιεί για την υλοποίηση αυτή hardware, software, αισθητήρες, επεξεργαστές και μερικά άλλα αντικείμενα τα οποία παραμένουν μυστικά. Το λογισμικό είναι τόσο εξελιγμένο, που τα demo βίντεο δείχνουν ότι το φως που δημιουργήθηκε από την εικονική προβολή, ανακλά πάνω σε πραγματικές επιφάνειες παράγοντας ένα άκρως εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
To Magic Leap θα μπορούσε να σκοτώσει τις κλασικές οθόνες
Με την δημιουργία ενός headset το οποίο προβάλει κατευθείαν στο αμφιβληστροειδή, δεν θα υπάρχει ανάγκη για οθόνες πλέον. Οι αναλύσεις και η εστίαση των εικόνων από το Magic Leap θα πλησιάζουν την πραγματικότητα, οπότε οι οθόνες μάλλον δεν θα μπορούν να συγκριθούν με αυτό.
Τα βίντεο δείχνουν μενού στα οποία κάνεις scroll λες και είναι πάνω σε έναν πραγματικό τροχό, το email inbox μπορεί να τοποθετηθεί πάνω σε ένα πραγματικό γραφείο κλπ. Μπορείς να τοποθετήσεις ένα πίνακα σκορ σαν να ήσουν στο παιχνίδι και αν βλέπεις μια ταινία μπορείς να την αφήσεις να καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της όρασής σου, σαν να ήσουν στο σινεμά.
Υπάρχουν επίσης φήμες ότι ο Steven Spielberg δουλεύει πάνω στην υιοθέτηση της τεχνολογίας Magic Leap στο Ready Player One Book. Φανταστείτε λοιπόν τι μπορεί να καταφέρει κανείς με αυτή την τεχνολογία σε σχέση με τις κλασικές οθόνες.
Gaming
Μια πιθανή εφαρμογή του Magic Leap θα ήταν το gaming. Φανταστείτε να μπορείτε να απολαμβάνετε το Virtual Reality μέσα σε ένα δωμάτιο, αλλά ταυτόχρονα να βλέπετε τι γίνεται γύρω και να μην χτυπάτε πάνω σε αντικείμενα. Αυτό θα είναι πολύ εύκολο με την τεχνολογία Magic Leap.
Η Microsoft έχει δείξει ότι το HoloLens μπορεί να κάνει το ίδιο, χρησιμοποιώντας ακόμη και έπιπλα από τον πραγματικό κόσμο ως μέρος του παιχνιδιού.
Το γεγονός ότι το Magic Leap μπορεί να αναγνωρίσει τις κινήσεις των χεριών σημαίνει ότι το να κρατάς virtual αντικείμενα, όπως ένα όπλο, είναι εύκολα υλοποιήσιμο.
Το μυστήριο με το Hardware
Παρόλο που τα demo βίντεο δείχνουν τι μπορεί να κάνει το Magic Leap, δεν αποκαλύπτεται τίποτα όσον αφορά στο hardware. Το Headset θα πρέπει να είναι φορητό και άνετο στο πρόσωπο, ώστε να λειτουργεί καλά ενώ κινείσαι. Επίσης κατά πάσα πιθανότητα δεν θα είναι φθηνό, τουλάχιστον στην αρχή. Αλλά αν είναι ικανό να αντικαταστήσει την τηλεόραση και την οθόνη σου, ίσως τα αξίζει.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου