Όταν πρόκειται να πουλήσετε ή να χαρίσετε κάποιο από τα παλιά σας smartphones σε έναν άγνωστο ή σε μέλος της οικογένειας, το πρώτο που κάνετε είναι αποθήκευση αρχείων και factory reset έτσι ώστε ο επόμενος κάτοχος να μην έχει πρόσβαση σε κανένα από τα αρχεία σας. Κατά πόσο όμως είναι αυτό δυνατό;
Μπορούν οι φωτογραφίες, τα αρχεία, οι επαφές, τα μηνύματα και τα email να είναι πράγματι προστατευμένα από τα αδιάκριτα μάτια; Ερευνητές από το Cambridge University βρήκαν ότι το factory reset δεν σβήνει εντελώς τα αρχεία από το κινητό. Χάκερς και ειδικοί στους υπολογιστές, μπορούν να ανακτήσουν τα δεδομένα αυτά.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι ο φάκελος που έχει τα κλειδιά αποκρυπτογράφησης της συσκευής, δεν σβήνεται κατά το factory reset. Έχοντας πρόσβαση στον συγκεκριμένο φάκελο, κάποιος που γνωρίζει, μπορεί να επαναφέρει τα αρχεία. Οι ερευνητές αναφέρουν ότι μπόρεσαν να έχουν πρόσβαση σε διαγραμμένα video, φωτογραφίες, μηνύματα, αλλά και σε tokens ελέγχου ταυτότητας της Google, τα οποία τους επέτρεψαν να συγχρονίσουν τα δεδομένα που είχε ο χρήστης στις υπηρεσίες της Google συμπεριλαμβανομένων και των email.
Τα ευρήματα δείχνουν ότι πάνω από 500 εκατομμύρια smartphones μπορεί να βρεθούν εκτεθειμένα, αλλά ελπίζουμε ότι η Google θα προχωρήσει στην επίλυση του ζητήματος.
Home / τεχνολογία /
Android /
news /
phonegr /
smartphone /
software /
tech
/ Android: Το factory reset δεν σβήνει τα πάντα
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου