All New HTC One. Όλα όσα πρέπει να μάθεις

Σύμφωνα λοιπόν με τα τελευταία στοιχεία που διέρρευσαν, το νέο HTC One θα βασίζεται στο Qualcomm Snapdragon 801 SoC. Πρόκειται για το MSM8974AB, όμοιο με αυτό που βρίσκουμε στο Sony Xperia Z2 αλλά κατά 200MHz μικρότερης συχνότητας από το MSM8974AC που «φοράει» το Samsung Galaxy S5 (2.5GHz). Ο χρονισμός της GPU παρόλα αυτά είναι ίδιος, 578MHz. Όπως και το Galaxy S5, το HTC One θα διαθέτει 2GB RAM, σε αντίθεση με το Sony Xperia Z2 που είναι εξοπλισμένο με 3GB RAM. Η οθόνη του SuperLCD3 επιδεικνύει διαγώνιο 5 ιντσών (441ppi) και υποστηρίζει ανάλυση 1080 x 1920 pixels. Προστατεύεται από Gorilla Glass 3. Ο αποθηκευτικός χώρος είναι 16GB (θα υπάρξει και έκδοση με 32GB αλλά και πιθανότατα 64GB) αλλά επεκτείνεται μέσω υποδοχής microSD έως και κατά 128GB. Η μπαταρία του έχει χωρητικότητα 2600mAh. Στην πρόσοψη υπάρχει μία κάμερα με αισθητήρα 5.0 Megapixels, ενώ στο πίσω μέρος έχουμε δύο κάμερες (πιθανότατα είναι Twin 5MP αλλά αυτό δεν είναι επιβεβαιωμένο) με την τεχνολογία UltraPixel να κάνει επίσης την εμφάνιση της (1/3.0" μέγεθος αισθητήρα, f/2.0 διάφραγμα, 2µm μέγεθος pixel).
Η ανάλυση της κεντρικής κάμερας στο πίσω μέρος, δεν έχει μαθευτεί ακόμα (να, και κάτι που έχει μείνει κρυφό), και συνεπικουρείται από μία δεύτερη κάμερα, για lytro-like εμπειρία χρήσης με hardware “selective focus” (ο χρήστης μπορεί να επιλέξει να εστιάσει σε συγκεκριμένο σημείο αφότου έχει τραβήξει την φωτογραφία) και τρισδιάστατα εφε. Τραβάει video ανάλυσης 1080p (άγνωστο το framerate) και όχι video ανάλυσης 4K όπως κάποια ανταγωνιστικά προϊόντα. Το χαρακτηριστικό ονομάζεται Duo Camera και συνεπικουρείται από τον επεξεργαστή ImageChip 2 (φυσικά υποστηρίζεται HDR και για λήψη video). Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε, υπάρχει διπλό LED flash, με διαφορετικής απόχρωσης LEDs (λογικά εξυπηρετεί τον ίδιο σκοπό με το TrueTone της Apple). Επιπλέον, ενώ το νέο HTC One θα εξοπλίζεται σύμφωνα με αναφορές και με μπαρόμετρο, θα απουσιάζει κατά πάσα πιθανότητα το ραδιόφωνο. Κατά τα άλλα εξοπλίζεται με WiFi 802.11a/b/g/n/ac dual-band, με NFC, GPS (A-GPS/Glonass), DLNA, Bluetooth 4.0 με aptX, microsUSB ενώ είναι 4G LTE capable. Στην πρόσοψη υπάρχουν δύο ηχεία (BoomSound), που συνοδεύονται από dedicated ενισχυτές. Οι διαστάσεις του είναι 146.36 x 70.6 x 9.35 χιλιοστά και το βάρος του περίπου 160 γραμμάρια.
Όσο αφορά στο λογισμικό, θα βασίζεται στο Android 4.4.2 και στο νέο Sense UI 6.0 και χαρακτηριστικά όπως το HTC BlinkFeed, HTC Zoe δίνουν το παρόν. Το “All New HTC One” θα μπορεί να “ξυπνήσει” με διπλό tap, θα δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να απαντάει σε κλήσεις χωρίς να αγγίξει την οθόνη, παρά φέρνοντας το κινητό δίπλα στο αφτί του (Motion Launch) ενώ χάρη στις υπέρυθρες θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως τηλεχειριστήριο. Από την οθόνη κλειδώματος επίσης, και με χειρονομίες, ο χρήστης θα μπορεί να έχει πρόσβαση στο BlinkFeed ή σε άλλες εφαρμογές που έχει ορίσει ο ίδιος.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment