Ίσως το βλέπει ως κάποια μορφή κύρους ή αναγνώρισης από τους υπόλοιπους, ότι είναι «κάποιος» επειδή ακολουθείται από Χ χρήστες. Ίσως πάλι και όχι, καθώς μπορεί να το δει και ως κάποιο είδος παιχνιδιού ή ικανότητας, καθώς λίγοι καταφέρνουν να κερδίσουν έναν καλό αριθμό από followers.Για να το ξεκαθαρίσουμε, μαγική συνταγή δεν υπάρχει για να κερδίσεις πολλούς followers. Μπορείς να τους αγοράσεις, αλλά δε σου το συνιστώ, μιας και ο αριθμός θα είναι μονάχα πλασματικός και δεν κερδίζεις τίποτα περισσότερο από ένα νούμερο. Οι followers είναι κάτι περισσότερο από ένα νούμερο.
Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα βήματα, τα οποία θα σε βοηθήσουν να κερδίσεις followers και αυτά έχουν να κάνουν περισσότερο με τη σωστή λειτουργία του Twitter. Αν λοιπόν θέλεις να αυξήσεις τις πιθανότητες να κερδίσεις followers, πρέπει να ακολουθήσεις τα εξής:
1) Δημιούργησε ένα φιλικό προς το χρήστη προφίλ
Είναι καλό για κάποιον άλλο χρήστη να επισκέπτεται το προφίλ σου και να βλέπει ως φωτογραφία προφίλ το πρόσωπο σου. Οι χρήστες δε θέλουν να ακολουθούν ψεύτικα προφίλ. Επίσης, προσπάθησε στο μίνι βιογραφικό να περιγράψεις σωστά το ποιος είσαι. Σκέψου τον εαυτό σου ως προϊόν και προσπάθησε να βρεις το καλύτερο κείμενο για να το πλασάρεις όσο το δυνατόν καλύτερα. Γράψε σε τι είσαι καλός ή τι σε κάνει να ξεχωρίζεις ως άτομο.
Μην ξεχάσεις να διακοσμήσεις και το προφίλ σου. Τοποθέτησε κάποια εικόνα που να ταιριάζει στις προτιμήσεις σου ως εικόνα background και προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις και μία εικόνα header η οποία να μην κάνει τις πληροφορίες του προφίλ σου δυσανάγνωστες.
2) Κάνε συχνά tweets, αλλά μην το παρακάνεις
Στο Twitter αρκετοί χρήστες μιλούν για καταστάσεις μέσα από την καθημερινότητα τους. Προσπάθησε να δημιουργείς tweets καθημερινά, τα οποία θα είναι ενδιαφέροντα σε κάποιον που θα τα διαβάσει και όχι του στυλ «Τώρα πάω να κάνω μπάνιο, τα λέμε σε λίγο». Η συχνότητα των tweets σου προσπάθησε να μην είναι ένα κάθε δύο λεπτά, καθώς τα πολλά tweets θα σε βλάψουν και τότε οι χρήστες ολοένα και θα σταματούν να σε ακολουθούν.
Δεν υπάρχει ιδανική συχνότητα για δημιουργία ενός tweet. Πες κάτι, μόνο όταν έχεις να πεις κάτι και όχι απλά για να πεις κάτι. Είναι σημαντικό αυτό, καθώς αρκετοί λένε ό,τι τους κατέβει, μόνο και μόνο για να φαίνεται ότι μιλούν στο Twitter. Όπως και να ‘χει, προσπάθησε να μη λείψεις για μεγάλο χρονικό διάστημα από την υπηρεσία.
3) Δώσε χρήσιμο και ενδιαφέρον υλικό σε όσους σε ακολουθούν
Αν ασχολείσαι με κάποιον συγκεκριμένο τομέα, π.χ. τα βιντεοπαιχνίδια, τότε είναι πιθανότερο να σε ακολουθούν αρκετοί χρήστες από τον τομέα αυτό, οι οποίοι με τη σειρά τους θα φέρουν περισσότερους. Μοιράσου άρθρα, βίντεο ή τραγούδια, γενικότερα tweets με συνδέσμους προς χρήσιμο περιεχόμενο. Κάνε κριτική πάνω σε ένα προϊόν ή στην επικαιρότητα και να είσαι ειλικρινής πάντοτε με ό,τι γράφεις.
Να ξέρεις πως ένα ενδιαφέρον tweet γίνεται retweet πολλές φορές και αυτό σημαίνει πως ο λογαριασμός σου εμφανίζεται σε περισσότερους χρήστες.
4) Το Twitter αποτελεί κοινότητα, γι’αυτό και θα πρέπει να συνεισφέρεις
Μέχρι τώρα μίλησα περισσότερο για το τι πρέπει να κάνεις εσύ για σένα. Ως κοινότητα, στο Twitter θα συναντήσεις και χρήστες τους οποίους εσύ ακολουθείς και με τους οποίους πρέπει να προσπαθείς να έχεις επαφή. Επιβράβευσε ένα καλό tweet, απαντώντας σε αυτό ή κάνοντας το retweet. Μπορείς να το προσθέσεις και στα αγαπημένα σου. Γενικότερα, προσπάθησε να δημιουργήσεις συζητήσεις και να ανταλλάξεις απόψεις με χρήστες οι οποίοι αποτελούν πραγματικούς ανθρώπους ή και brands.
Επομένως, τα tweets σου θα είναι ένας συνδυασμός από δικά σου tweets και από retweets άλλων χρηστών
5) Έχε συμμετοχή σε δημοφιλή hashtags, αλλά και πάλι μην το παρακάνεις
Τα hashtags έχουν να κάνουν σχεδόν πάντα με την επικαιρότητα και λιγότερες φορές με κάτι άλλο. Για παράδειγμα, οι φοιτητές αυτή την περίοδο διανύουν την εξεταστική και παράλληλα ενημερώνονται και σχολιάζουν το Σχέδιο «Αθηνά» που τους αφορά. Στο Twitter γίνονται συζητήσεις και tweets γύρω από τα hashtags #exetastiki, #SxedioAthina και #Sxedio_Athina.
Μπορείς και εσύ να δημιουργήσεις tweets γύρω από hashtags που σε ενδιαφέρουν και να κάνεις κριτική ή να συζητήσεις με κάποιον άλλο χρήστη για το δικό του tweet. Θα βρεις αρκετούς χρήστες με κοινά ενδιαφέροντα με τα δικά σου με τον τρόπο αυτό. Μπορείς να βρεις τα hashtags από tweets χρηστών που ακολουθείς ή μέσω της αναζήτησης του Twitter ή μέσω του site trending.gr. Να θυμάσαι και τη συμβουλή νούμερο 2, να μην το παρακάνεις με τη συχνότητα των tweets. Οι προηγούμενες συμβουλές θα σε βοηθήσουν να έχεις μία θετική παρουσία στο Twitter. Από εκεί και πέρα, για να ξεχωρίσεις θα πρέπει να βάλεις το προσωπικό σου στυλ, αυτό που σε κάνει να ξεχωρίζει και να θέλει ο άλλος να διαβάζει τα tweets σου. Πού ξέρεις; Ίσως τελικά το Twitter να σου ταιριάζει …γάντι!
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου