Τα τεχνολογικά αντικείμενα χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: σε αυτά που επιλέγεις με το συναίσθημα. Και σε αυτά που επιλέγεις με τη λογική. Στα πρώτα δεν νιώθεις τύψεις ακόμη και αν χρειαστεί να ξοδέψεις μια περιουσία για να τα αποκτήσεις. Και κατάθλιψη όμως να έχεις είναι γιατρικό. Πως όταν βγαίνεις ραντεβού με το κορίτσι των ονείρων σου; Έ, κάπως έτσι, αλλά χωρίς το σεξουαλικό. Ιδρυτής τους, αν μιλάμε για ασύρματα τηλέφωνα, είναι η Siemens. Ή πιο σωστά Gigaset, όπως αποφάσισαν οι Γερμανοί να την αποκαλούν. Δεν είναι ότι στη γκάμα της Γερμανικής εταιρίας δεν θα βρεις προτάσεις που καλύπτουν ένα ευρύτερο αγοραστικό κοινό, απλά πως να στο θέσω διαφορετικά, οι τύποι έχουν ρέντα στον σχεδιασμό. Ά, Και στην ποιότητα της κατασκευής, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Φαντάσου τώρα ένα DECT που προσφέρει όλα τα παραπάνω, συνδυαστικά με μια λίστα από βαρύγδουπα τεχνικά. Το λένε SL910 και θα σου φανεί ελκυστικό ακόμη και αν το αξιολογήσεις τεχνοκρατικά. Δηλαδή, χωρίς το συναίσθημα.
Το 2008, όταν γεννήθηκε το πρώτο Siemens Gigaset προϊόν με την ονομασία SL780, υπήρχε ένας καλός λόγος να ξοδέψεις τα χρήματα σου. Όμως το πολυτελές ασύρματο τηλέφωνο με τη Γερμανική σφραγίδα, ήταν κάτι παραπάνω από ένα υποδειγματικό DECT. Είχε πρωτοποριακές λειτουργίες και επική αντοχή. Είχε και οικολογικές ευαισθησίες. Το τροφοδοτικό του χρησιμοποιούσε 60% λιγότερη ενέργεια, ενώ χάρη στις τεχνολογίες ECO DECT και ECO DECT plus μείωνε έως και 100% την ακτινοβολία όταν το ακουστικό ήταν σε κατάσταση αναμονής ή κατά 80% όταν επικοινωνούσε με τη βάση. Έκτοτε κύλισε πολύ νερό στο αυλάκι, αλλά οι Γερμανοί παρέμειναν πιστοί στις βασικές του αρχές. Για την Gigaset καλό τηλέφωνο είναι αυτό που υπηρετεί πιστά τον κάτοχο του. Και ταυτόχρονα που του επιτρέπει να σκάει κανένα χαμογελάκι που και που. Το SL910 για παράδειγμα, το πρώτο DECT μαζικής παραγωγής με οθόνη αφής, προσφέρει μια smartphone νότα, έστω και αν δεν ενσωματώνει κάποιο γνωστό λειτουργικό σύστημα. Παρένθεση: η εταιρία σκοπεύει κάποια στιγμη στο μέλλον να διαθέσει DECT με Android OS – ότι δεν πρόλαβε δηλαδή να κάνει με το δικό της κινητό τηλέφωνο. Κλείνει η παρένθεση.
Το SL910 έχει μια ποιοτική αύρα που φαίνεται από τον τρόπο που κάθεται στο χέρι. Μπορεί το πίσω καπάκι να είναι από πλαστικό, όμως το μεταλλικό του περίβλημα είναι τόσο στιβαρό που θα άντεχε εύκολα ακόμη και αν το πετούσες από τετραόροφη πολυκατοικία.
Αλλη φάση το Gigaset SL910
Πέμπτη, Δεκεμβρίου 15, 2011
ειδήσεις
,
τεχνολογία
,
Android
,
gadgets
,
news
,
phonegr
,
simcard
,
tech
Edit
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου