Ericsson LTE Advanced με 954Mbps download

Τρελές ταχύτητες download με LTE Advanced κατάφερε η Ericsson στην Σουηδία χρησιμοποιώντας MIMO τεχνολογία για να πετύχει το μαγικό νούμερο των 954Mbps. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι με πολλαπλές κεραίες (MIMO) στον δέκτη και ταυτόχρονα 3 διαφορετικά κανάλια από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, η Ericsson μπόρεσε να μεταφέρει δεδομένα μέσω LTE Advanced σε ένα φορτηγό που έκοβε βόλτες στους δρόμους της Σουηδίας. Αν και οι συνθήκες αφορούν μόνο ένα πείραμα, δείχνουν ξεκάθαρα προς τα που κινείται η κατάσταση και ποια είναι η τάση για το μέλλον. Το μόνο που απομένει είναι από τους κατασκευαστές κινητών και άλλων συσκευών να ενσωματώσουν 4G δυνατότητες, το κράτος να ανοίξει την αγορά και οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας να χρεώνουν λογικά.
Είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω περιστασιακά το LTE της Verizon στην Αμερική και μπορώ να πω ότι το internet είναι μια εντελώς διαφορετική εμπειρία ακόμα και μέσα στο αυτοκίνητο την ώρα που κάποιος άλλος οδηγεί. Το LTE δουλεύει απροβλημάτιστα και γρήγορα, αυτό είναι το σημαντικό. Φανταστείτε τι θα συμβεί όταν η Ericsson, η Nokia-Siemens, η Motorola και άλλες εταιρείες καταφέρουν να κάνουν mainstream τεχνολογίες όπως το LTE Advanced και το WiMAX στα κινητά της Σουηδίας και όχι μόνο.
Το βίντεο που ακολουθεί δείχνει το φορτηγό της Ericsson με τις MIMO κεραίες και τον εξοπλισμό για το πείραμα με το LTE Advanced στα 954Mbps downloads.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment