Nokia N97: Ναυαρχίδα με τα όλα της!

Στo hot evenet του Nokia World 08 που διεξήχθη στην Βαρκελώνη, η Nokia παρουσίασε το δεύτερο κινητόαφής με το όνομα Nokia N97 το οποίο σύμφωνα με τις αναφορές θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο του 2009.
Σύμφωνα με το video που βλεπεπτε στην ενότητα Καλύτερα κινητά το Ν97 εκτός απο στιβαρή φουτουρισιτκή κατασκευή, μεταμορφώνεται σε κινητό θαύμα όμοιο με μινι υπολογιστή. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, το Nokia N97 είναι “ο πιο εξελιγμένος φορητός υπολογιστής” στον κόσμο, καθώς θα μπορέσει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο “οι άνθρωποι συνδέονται με το Internet, αλλά και μεταξύ τους”.
Το N97 φοράει την 5η γενιά του λειτουργικού συστήματος S60 και είναι το πρώτο κινητό NSeries που θα διαθέτει οθόνη αφής, αφού το κινητό διαθέτει μια τεράστια οθόνη 3.5 ινστών με ανάλυση 640×360 με άλλα λόγια 16:9 παρακαλώ. Εκτός απο την οθόνη αφής ενσωματώνει ένα slide QWERTY πληκτρολόγιο που κρύβεται κάτω από την οθόνη κάνοντας την εμφάνιση του μόνο όταν χρειαστεί, το οποίο επιτρέπει την ταχύτατη και εύκολη εισαγωγή κειμένου. Το N97 είναι τεχνολογικά έτοιμο για on the road καταστάσεις με ψηφιακή κάμερα 5 megapixels με φακό Carl Zeiss, δέκτη GPS με λειτουργία υποβοήθησης, Wi-Fi, FM Radio, δυνατότητα πρόσβασης στις υπηρεσίες 3G, HSDPA και ενσωματωμένη μνήμη 32GB που μπορεί να επεκταθεί με κάρτα μνήμης microSD μέγιστης χωρητικότητας 16GB φτάνοντας συνολικά τα 48GB μνήμης για αποθήκευση δεδομένων.
Τέλος υπάρχει Στυλό για την οθόνη αφής, microUSB από το οποίο γίνεται και φόρτιση της συσκευής, 3.5 mm audio jack και TV-out, ενώ εντυπωσιακή είναι και η 1500 mAh μπαταρία του που προσφέρει μέχρι και 1,5 ημέρα συνεχούς αναπαραγωγής μουσικής...
Πηγή phonemag, nokia.com
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment