Πλανήτης Άρης: Ένα στούντιο αρχιτεκτονικής παρουσίασε με σχεδιαστικές αποδόσεις πώς θα μπορούσε να είναι η ζωή στην «πρωτεύουσά» του.
Όσο υπάρχει πλανήτης Γη, θα μαθαίνουμε και εξελίξεις αναφορικά με το διάστημα, όπως πώς θα μπορούσε να είναι ο πλανήτης Άρης εν προκειμένω.
Χρησιμοποιώντας διοξείδιο του άνθρακα και νερό στον «κόκκινο πλανήτη», υφίσταται η ελπίδα ότι θα υπάρξει ζωή.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα unilad.co.uk, η «πρωτεύουσα» θα φέρει την ονομασία «Nüwa» και θα χτιστεί κάθετα στην πλευρά ενός βράχου για να την προστατεύσει από την ακτινοβολία και τους μετεωρίτες.
Παράλληλα θα διασφαλίζεται έμμεσο ηλιακό φως και άφθονη πρόσβαση στο νερό.
Το στούντιο αρχιτεκτονικής ABIBOO αποκάλυψε σχέδια για την κατασκευή δομών που θα προεξέχουν από τον βράχο, ο οποίος βρίσκεται στο Tempe Mensa.
Η πόλη θα διαθέτει σπίτια, γραφεία και χώρους πρασίνου και θα φιλοξενεί 250.000 άτομα, σύμφωνα με το ABIBOO
Η εταιρεία βρήκε τα σχέδια που βασίζονται σε επιστημονική έρευνα από το The Mars Society και το δίκτυο SONet, ενώ το όνομα Nüwa έχει τις ρίζες του στη θεά της κινεζικής μυθολογίας που προστατεύει τους ανθρώπους.
Ο μύθος λέει ότι έχει λιώσει πέντε πέτρες για να δώσει ισχυρούς κοινωνικούς πυλώνες.
Αν και το ABIBOO έχει σχέδια για την πόλη, η κατασκευή του έργου δεν προβλέπεται να ξεκινήσει έως το 2054, ενώ οι wannabe… Αρειανοί πιθανότατα δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν πριν από το 2100.
Μόλις η πόλη τεθεί σε λειτουργία, το ABIBOO πρότεινε τη χρήση ενός υπηρεσιακού λεωφορείου για τη μεταφορά ατόμων μεταξύ των πλανητών, με το κάθε ταξίδι να διαρκεί από έναν έως τρεις μήνες.
Τα «μακρο-κτίρια» που έχουν ανασκαφεί μέσα στον βράχο θα φιλοξενήσουν το μεγαλύτερο μέρος της κατασκευαστικής δραστηριότητας, ενώ τα «Green-Domes» θα παρέχουν περιοχές στους κατοίκους για να απολαύσουν πάρκα ή να στεγάσουν την ανάπτυξη της πειραματικής βλάστησης.
Όσοι απολαμβάνουν τη ζωή στη Nüwa θα προμηθεύονται φαγητό από την καλλιέργεια σπαρτών, οι οποίες θα αντιστοιχούν στο ήμισυ περίπου της διατροφής των ανθρώπων, ενώ τα μικροφύκια θα έχουν εξίσου ζωτική σημασία.
Το κόστος ζωής στον Άρη θα ανέλθει περίπου στα 300.000$ και θα καλύπτει μία διαδρομή με λεωφορείο, μια οικιστική μονάδα, πλήρη πρόσβαση σε κοινές εγκαταστάσεις, όλες τις υπηρεσίες ζωής και σίτισης, καθώς και μια σύμβαση εργασίας (θα προβλέπει 60% έως 80% του χρόνου εργασίας σε εργασίες που ανατίθενται από την πόλη).
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου