«Να πάει "τρένο" η ενίσχυση της καινοτομίας και των start ups»

«Είμαστε εδώ για να ακούσουμε εσάς. Τις ιδέες, τις σκέψεις και τις απόψεις σας. Δεν κατάφερα να ταξιδέψω μαζί σας στη Θεσσαλονίκη με το τρένο, όμως πιστεύω ότι αυτό που πρέπει να πάει "τρένο" είναι η ενίσχυση της καινοτομίας και των start ups στην Ελλάδα», είπε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους νέους Έλληνες start uppers με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.
Κατά την επίσκεψή του στο θεματικό περίπτερο «Ψηφιακή Ελλάδα», Digital Greece, συνοδεία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκου Παππά, ο πρωθυπουργός άκουσε τις ιδέες, τις απόψεις και τους προβληματισμούς νέων start uppers και τους παρουσίασε σχέδια για την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στη Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης, η νεαρή Σουζάνα Θεοδωρίδου, ζήτησε από τον πρωθυπουργό να δοθεί μεγαλύτερη προσοχή στις start upps της Θεσσαλονίκης λέγοντας χαρακτηριστικά «γιατί να είμαστε τόσο αδικημένοι σε αυτή την πόλη;».
«Αν και η Θεσσαλονίκη είναι πρωτοπόρος πόλη στις νέες τεχνολογίες έχουμε ένα μεγαλόπνοο σχέδιο. Θα σκεφτούμε να το προχωρήσουμε, καθώς αφορά τη δημιουργία ενός μεγάλου χώρου που υπάρχει δίπλα στο αεροδρόμιο της Μίκρας, "Thess teck". Σκεφτόμαστε να προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ στην παραχώρηση του χώρου αυτού και να κάνουμε ένα διαγωνισμό ώστε να προσκληθούν όσοι επιχειρηματίες θα θελήσουν να επενδύσουν σε αυτή την ιδέα να δημιουργηθεί ένα μεγάλο hub», της απάντησε ο πρωθυπουργός.
Όπως σημείωσε, σε αυτό το σχέδιο «πρέπει να κινητοποιήσουμε το πανεπιστήμιο και μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους που θέλουν να επενδύσουν στην καινοτομία, στις νέες ιδέες και στην ευφυή επιχειρηματικότητα. Η Θεσσαλονίκη είναι μια πόλη που έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες και μια κουλτούρα που μπορεί να δώσει ώθηση στην ορθή επιχειρηματικότητα. Το όραμα μας πρέπει να είναι σε κάθε πόλη που έχει πανεπιστήμιο να στήσουμε δίπλα θερμοκοιτίδες νεοφυούς επιχειρηματικότητας».
* Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment