iPhone 8 Plus vs Samsung Galaxy Note 8

Κάθε χρόνο, οι συγκρίσεις ταχύτητας μεταξύ των κορυφαίων smartphones αποτελούν μια παράδοση. Ιδιαιτέρα η σύγκρουση μεταξύ του εκάστοτε iPhone με το ίδιας γενιάς Samsung Galaxy μοντέλο (“S” ή “Note”) συγκεντρώνει τα βλέμματα του τεχνολογικού κόσμου. Μπορεί το speed test να μην έχει ιδιαίτερη σημασία, αλλά συχνά υποδεικνύει, έστω και με διαφορά δευτερολέπτου, το καλύτερο (των καλύτερων) κινητό εκεί έξω. Φέτος η τιτανομαχία που όλοι θέλουν να δουν είναι μεταξύ του iPhone 8 Plus και του Samsung Galaxy Note 8, μια από τις «ιστορικότερες» διαμάχες.
Αν και το 8 Plus δεν είναι πλέον η καλύτερη πρόταση της Apple, κρύβει στο εσωτερικό του τα ίδια χαρακτηριστικά με το iPhone X, ενώ η χαμηλότερη ανάλυση οθόνης ίσως μάλιστα του δώσει ένα προβάδισμα έναντι του νέου Note, το οποίο ενσωματώνει την καλύτερη και φωτεινότερη οθόνη σε smartphone. Με την διαφορά τιμής τους να είναι για πρώτη φορά πάνω από 100 δολάρια (ακριβότερο το Note), ο νικητής ίσως αποτελέσει για πολλούς αναποφάσιστους καταναλωτές το νέο τους κινητό τηλέφωνο. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά δεν έπαιξαν ποτέ σημαντικό ρόλο στο iOS. Για την ιστορία όμως, το iPhone 8 Plus στέκεται απέναντι στο Note 8 με τον πανίσχυρο εξαπύρηνο επεξεργαστή A11 Bionic που στα benchmarks συντριβεί τον ανταγωνισμό, κάρτα γραφικών τριών πυρήνων σχεδιασμένη από την Apple (δεν έχουν γίνει περισσότερες λεπτομέρειες γνωστές) και 3GB μνήμη συστήματος.
Στην αντίπερα όχθη, το Note 8 «φοράει» έναν εκ των Qualcomm Snapdragon 835 ή Samsung Exynos 8895, GPU μια εκ των Adreno 540 ή Mali-G71 MP20 (για Snapdragon και Exynos αντίστοιχα) και μνήμη RAM 6GB. Σε παλαιότερα speed tests, η Apple συνήθως κυριαρχούσε με τα iPhones έναντι τόσο των Galaxy S μοντέλων, όσο και της Note σειράς. Δείτε το παραπάνω βίντεο με τα φετινά αποτελέσματα, που διεξήχθη από το γνωστό youtube κανάλι Phonebuff.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment