1 δισ. smartphones με αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος το 2018

Πάνω από 1 δισεκατομμύριο smartphones θα έχουν αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος το 2018, σύμφωνα με στοιχεία της Counterpoint Research.Σύμφωνα με την εταιρεία, η αναγνώριση δακτυλικού αποτυπώματος θα καταστεί η καθιερωμένη λύση πιστοποίησης του κατόχου της συσκευής. 
Σε αυτό φαίνεται συντελούν διάφοροι παράγοντες όπως η άνοδος των ψηφιακών πληρωμών και η αυξανόμενη χρήση του mobile banking. Δεδομένου ότι τα smartphones καθίστανται πιο απαραίτητα, είναι λογικό να αυξάνεται και το επίπεδο ασφαλείας της ταυτοποίησης του χρήστη.Ο Parv Sharma, σύμβουλος της Counterpoint Research, δηλώνει ότι περίπου τα τρία τέταρτα των συσκευών το 2018 θα έρχονται με αισθητήρες δακτυλικού αποτυπώματος. Μάλιστα αναφέρει ότι δεδομένου ότι η τεχνολογία πλέον καθίσταται πιο οικονομική και προσβάσιμη, θα δούμε και αρκετά entry-level συσκευές να έρχονται με τον αισθητήρα.
Ο επικεφαλής έρευνας Neil Shah, αναφέρει ότι όσον αφορά στα smartphones με αισθητήρες δακτυλικού αποτυπώματος, της αγοράς ηγείται η Samsung, η οποία κατέχει το 12% της αγοράς, ακολουθούμενη από την Apple με 11%. Την τριάδα ολοκληρώνει η Huawei με 8%. Η ζήτηση για αισθητήρες δακτυλικών αποτυπωμάτων πλέον είναι αυξημένη και ο βιομετρικός έλεγχος ταυτότητας πλέον αποτελεί διαφοροποιό στοιχείο για τις κατασκευάστριες. Μέσα στο επόμενο έτος αναμένεται και η ενσωμάτωση του αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στην οθόνη, κάτι που θα οδηγήσει λογικά σε μερικά smartphones νέας γενιάς.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment