Η Samsung φέρνει το Internet of Things στις ζωές μας [IFA 2015]

Η Samsung παρουσίασε σήμερα τον τρόπο με τον οποίο το Internet of Things (IoT) μετατρέπεται από όραμα σε πραγματικότητα. Η παρουσίαση έγινε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου της εταιρείας στην IFA 2015, στο Βερολίνο, όπου η Samsung παρουσίασε μια νέα σειρά συνδεδεμένων συσκευών και υπηρεσιών IoT. Οι πιο πρόσφατες ανακοινώσεις της Samsung σχετικά με το, διαρκώς εξελισσόμενο, οικοσύστημα του IoT, συνδέονται άμεσα με την κεντρική φιλοσοφία της εταιρείας: εξωστρέφεια, συνεργασία μεταξύ όλων των εταιρειών της βιομηχανίας και, πάνω απ’ όλα, μια ανθρωποκεντρική προσέγγιση.
Όπως ανέφερε ο Dr W.P. Hong, Chief Markerting Officer στη Samsung Electronics,
“Για τη Samsung, η IFA 2015 είναι αφιερωμένη στο Internet of Things. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το IoT θα φέρει την επανάσταση στον κόσμο των καταναλωτικών ηλεκτρονικών ειδών, επομένως αυτή είναι η ευκαιρία μας για να σας δείξουμε τι έχουμε καταφέρει μέσα σε μόλις ένα χρόνο. Κάθε χρόνο, πωλούνται περισσότερα από 300 εκατομμύρια προϊόντα της στα ευρωπαϊκά νοικοκυριά. Σήμερα, τα προϊόντα μας χρησιμοποιούνται από 85 εκατομμύρια Ευρωπαίους – τόσο στο σπίτι, όσο και στο χώρο εργασίας. Επομένως, είναι φανερό ότι η νέα βιομηχανική επανάσταση δεν ηγείται από την τεχνολογία, αλλά από τις προσδοκίες των ανθρώπων. Στο όραμά μας το IoT “συγχρονίζεται με τη ζωή”, το IoT είναι για τον καθένα από εμάς”
Samsung SmartThings Ηub και η λύση “Smart Home Monitor”
H Samsung SmartThings παρουσίασε μια νέα σειρά πιο ισχυρών κι εύκολων στη χρήση συσκευών IoT, τις οποίες θα διαθέσει στην παγκόσμια αγορά.
Ο Alex Hawkinson, ιδρυτής και CEO της SmartThings, ανέφερε ότι για να επιτύχει το Internet of Things, οι συσκευές IoT οφείλουν να είναι ιδιαίτερα φιλικές στη χρήση, προσφέροντας, ταυτόχρονα, στους καταναλωτές δυνατότητες προσαρμογής και απρόσκοπτης πρόσβασης σε αυτές, ακόμα κι όταν βρίσκονται εκτός σπιτιού. Το νέο Samsung SmartThings Hub, με αισθητήρες και μια αναβαθμισμένη mobile εφαρμογή, κυκλοφορεί σήμερα στις Ηνωμένες Πολιτείες και την επόμενη εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο, ενώ θα γίνει διαθέσιμο σε άλλες χώρες της Ευρώπης μέσα στο 2016.
Το νέο Samsung SmartThings Hub διαθέτει πιο ισχυρό επεξεργαστή, ο οποίος επιτρέπει έλεγχο μέσω video, και περιλαμβάνει μπαταρία ασφαλείας, με διάρκεια έως και 10 ώρες, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος. Διατηρώντας την ισορροπία μεταξύ ιδιωτικότητας και ασφάλειας, η δυνατότητα ελέγχου μέσω video επιτρέπει την, ανά πάσα στιγμή, πρόσβαση σε streamline, ωστόσο καταγράφει δράση μόνο σε περιπτώσεις αναπάντεχου γεγονότος, όπως, για παράδειγμα, την ανίχνευση κίνησης στην μπροστινή πόρτα του σπιτιού.
Η SmartThings παρουσιάζει επίσης, μια νέα λύση, το ‘Smart Home Monitor’, που δίνει πρόσβαση και έλεγχο έναντι σε εισβολές, καπνούς, πυρκαγιές, διαρροές, πλημμύρες και άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις, που ενδέχεται να προκύψουν σε ένα νοικοκυριό. Η λύση ενημερώνει τον χρήστη σε πραγματικό χρόνο με ειδοποιήσεις και αρχεία video από πολλαπλές κάμερες, μέσω της εφαρμογής SmartThings.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment