Καταρχήν λίγα λόγια για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του καμπυλωτού smartphone της LG Electronics. Η οθόνη του είναι διαγωνίου 5,5 ιντσών με κυρτό πάνελ τεχνολογίας Plastic-OLED, ανάλυσης 1080 x 1920 pixels που αποδίδει 16 εκατομμύρια χρώματα και διαθέτει επίστρωση Gorilla Glass 3.
Στο εσωτερικό του βρίσκεται το SoC Qualcomm MSM8994 Snapdragon 810, το οποίο αποτελείται από τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 στα 1,5GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A57 χρονισμένους στα 2GHz σε συνδυασμό με το GPU Adreno 430 για την απόδοση των γραφικών
Η συσκευή διατίθεται σε δύο βασικές εκδόσεις: με αποθηκευτικό χώρο 16GB και μνήμη RAM μεγέθους 2GB (η έκδοση της δοκιμής μας) και με αποθηκευτικό χώρο 32 GB και μνήμη RAM μεγέθους 3GB. Και οι δύο εκδόσεις διαθέτουν δυνατότητα επέκτασης του αποθηκευτικού τους χώρου με τη χρήση καρτών microSD χωρητικότητας έως και 128GB.
Η κύρια κάμερα της συσκευής είναι ανάλυσης 13 Megapixel, συνδυασμένη με σύστημα αυτόματης εστίασης laser, σύστημα οπτικής σταθεροποίησης εικόνας και dual-LED φλας.
Η δευτερεύουσα κάμερα διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 2,1 Megapixel.
Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το νέο Flex 2 είναι ελαφρώς μικρότερο από τον προκάτοχό του, το Flex (οθόνη 6 ιντσών), ενώ και η καμπυλότητα της οθόνης έχει ελαττωθεί. Αντίστοιχα, τα τεχνικά του χαρακτηριστικά έχουν έρθει κοντύτερα σε αυτά του G3, της προηγούμενης ναυαρχίδας της κορεατικής εταιρείας.
Η συσκευή διαθέτει μη αφαιρούμενη μπαταρία χωρητικότητας 3000 mAh η οποία σε συνδυασμό με τη λειτουργία Fast Charge μπορεί να φτάνει στο 50% της ισχύος της σε χρόνο λίγο παραπάνω από μισή ώρα. Στα ενδιαφέροντα σημεία της συσκευής συγκαταλέγεται και η επιλογή της τοποθέτησης της υποδοχής της κάρτας SIM και της κάρτας μνήμης στο ίδιο σημείο, την μία «πάνω» από την άλλη.
Αν και πολλοί θα αναρωτηθούν κατά πόσο μία συσκευή, αυτού του μεγέθους και με καμπύλη οθόνη, είναι πρακτική στην καθημερινή της χρήση, οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι το Flex 2 είναι τόσο εύχρηστο όσο και οποιαδήποτε άλλο smartphone με οθόνη στις 5,5 ίντσες.
Ωστόσο, το ερώτημα μένει: γιατί κάποιος να επιλέξει την καμπύλη οθόνη του Flex 2 έναντι των τόσων άλλων «επίπεδων» επιλογών. Πέρα από την αισθητική αξία της καμπύλης, ο συγκεκριμένος σχεδιασμός φέρνει το μικρόφωνο εγγύτερα στο στόμα του χρήστη διευκολύνοντας έτσι τη φωνητική συνομιλία και αποκλείοντας την «είσοδο» εξωτερικών θορύβων.
Κάτι άλλο που διαπιστώσαμε και από πρώτο χέρι είναι το γεγονός ότι η καμπύλη στην πλάτη του Flex 2, με μικρότερη ακτίνα 650 χιλιοστών, επιτρέπει καλύτερο κράτημα, ενώ η καμπύλη οθόνη, με μεγαλύτερη ακτίνα στα 700 χιλιοστά, επιτρέπει την ποιοτικότερη προβολή περιεχομένου.
Άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι η LG Electronics έχει ξεκινήσει να ενσωματώνει την λογική της καμπυλότητας σε περισσότερες συσκευές και μάλιστα σε αυτές των χαμηλότερων κατηγοριών τιμής και τεχνικών χαρακτηριστικών.
Ένα από τα στοιχεία που είχαν δημιουργήσει αίσθηση στο λανσάρισμα του αρχικού Flex ήταν και η ικανότητα αυτό-ίασης στην πλάτη του smartphone. Το Flex 2 διαθέτει βελτιωμένες ικανότητες θεραπείας, καθώς πλέον η αυτόματη αποκατάσταση μιας γρατζουνιάς ολοκληρώνεται σε μόλις 10 δευτερόλεπτα.
Το LG Flex 2 φτάνει στον τελικό χρήστη με το λειτουργικό σύστημα Android 5.0.1 Lollipop της Google συνδυασμένο με το περιβάλλον χρήσης UX της κορεατικής εταιρείας. Ωστόσο, θα πρέπει να επισημανθεί ότι για μία συσκευή αυτής της ποιότητας θα μπορούσε να γίνει πιο προσεγμένη «μετάφραση» του ενσωματωμένου λογισμικού…
- Blogger Comment
- Facebook Comment
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου