Διέρρευσε ο SDK emulator των Windows Phone 8

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το Windows Phone 8, έτσι ώστε οι developers να δημιουργήσουν από τώρα εφαρμογές ώστε αυτές να είναι πλήρως συμβατές με το νέο mobile λειτουργικό της Microsoft.
Ο emulator διέρρευσε στο διαδίκτυο και μαζί του αρκετές φωτογραφίες του νέου λειτουργικού, δίνοντάς μας μια γενικότερη εικόνα από τις νέες προσθήκες αλλά και αποκαλύπτοντας κάποια νέα χαρακτηριστικά.
Μια αρκετά χρήσιμη προσθήκη είναι η λειτουργία Backup, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν save τα δεδομένα τους στο cloud. Πέρα από το backup μηνυμάτων και φωτογραφιών, το νέο λειτουργικό δίνει την δυνατότητα να αποθηκεύσουμε τις εφαρμογές και των δεδομένων τους, γεγονός που θα μας επιτρέπει να τις εγκαταστήσουμε σε μια νέα συσκευή χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα..
Στην επιλογές της οθόνης κλειδώματος μας δίνεται η δυνατότητα να επιλέξουμε μέχρι πέντε εφαρμογές, οι ειδοποιήσεις των οποίων θα φαίνονται στην κεντρική οθόνη όταν το τηλέφωνό μας είναι κλειδωμένο, όπως περίπου ισχύει στο Android αλλά και στην οθόνη κλειδώματος των Windows 8.
Όσον αφορά στην αναγνώριση φωνής, ήδη ξέρουμε πως το νέο λειτουργικό θα μας επιτρέπει να ελέγχουμε με τη φωνή μας και κάποιες από τις εφαρμογές που κατεβάζουμε από το store.
Στις native εφαρμογές όμως, η μοναδική αλλαγή που παρατηρείται είναι η υποστήριξη του OneNote, χωρίς να υπάρχει επιλογή για τον έλεγχο της αναπαραγωγής μουσικής, του πλοηγού, ή του ξυπνητηριού. Πάντως το OneNote διαθέτει πλήκτρο υπαγόρευσης πράγμα που σημαίνει πως το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό μπορεί στο μέλλον να είναι διαθέσιμο και σε άλλες εφαρμογές.
Υπάρχει ακόμα η δυνατότητα να κάνουμε edit τις φωτογραφίες μας μέσα από τη gallery, ενσωματωμένα emoticons στο πληκτρολόγιο, ενώ θα έχομε μεγαλύτερο έλεγχο στην μνήμη του κινητού, τόσο όσον αφορά την αποθήκευση φωτογραφιών και βίντεο όσο και εφαρμογών.





























Όπως συνέβη και με το πρώτο SDK, είναι σχεδόν σίγουρο πως το SDK των WP8 βασίζεται σε παλιότερη έκδοση από αυτή που θα κυκλοφορήσει επισήμως, πράγμα που σημαίνει πως η τελική έκδοση ενδέχεται να περιέχει πολλά περισσότερα χαρακτηριστικ
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment