Ετοιμο το iOS 4.1 για iPhone και iPod

Η Apple κυκλοφόρησε σήμερα επίσημα το iOS 4.1 για τις συσκευές iPhone 4, iPhone 3GS, iPhone 3G και για τα iPod touch 2ης, 3ης και 4ης γενιάς. Παρακάτω, αναφέρονται οι αναβαθμίσεις που φέρει το iOS 4.1
Bug fixes
Όπως είχε υποσχεθεί η Apple, με την αναβάθμιση iOS 4.1, διορθώνονται όλα τα γνωστά κενά ασφαλείας των προηγούμενων εκδόσεων του λειτουργικού, καθώς και τα προβλήματα που προέκυψαν με τους proximity αισθητήρες του iPhone 4. Επίσης, διορθώνονται και τα προβλήματα συνδεσιμότητας του Bluetooth τα οποία αναφέρθηκαν από ορισμένους χρήστες. Η σημαντικότερη διόρθωση που φέρει η αναβαθμισμένη έκδοση, αφορά τους χρήστες iPhone 3G οι οποίοι χρησιμοποιούν κάποια από τις εκδόσεις iOS 4.0, 4.0.1, 4,02 που επιβαρύνουν σημαντικά το κινητό με καθυστερήσεις και κολλήματα.
Υποστήριξη AVRCP Bluetooth
Με το iOS 4.1, ενισχύεται η αναπαραγωγή μουσικής μέσω Bluetooth, καθώς έχει ενσωματωθεί ένα νέο πρωτόκολλο, το AVRCP, στο οποίο υπάρχουν δυνατότητες όπως η «παύση μουσικής», «επόμενο κομμάτι», όπως επίσης και η διαχείριση της έντασης του ήχου. Να σημειωθεί ότι οι λειτουργίες αυτές μέχρι τώρα ήταν διαθέσιμες αποκλειστικά για σύνδεση με Bluetooth ηχοσύστημα αυτοκινήτου.
Game Center
Πρόκειται για μια νέα εφαρμογή ένα νέο κοινωνικό δίκτυο της Apple που ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον Απρίλιο μαζί με το iOS 4, και δίνει τη δυνατότητα multiplayer παιχνιδιών μεταξύ των χρηστών, achievements στα πρότυπα του Xbox Live και Playstation Network.
HD Video Uploading
Η λειτουργία αυτή ζητήθηκε κατά καιρούς από πολλούς χρήστες, και σήμερα είναι πλέον διαθέσιμη. Οι χρήστες των iPhone 4 και της 4ης γενιάς iPod touch μπορούν να ανεβάζουν HD video απευθείας από τη συσκευή τους μέσω WiFi δικτύου.
High Dynamic Range Photography (HDR)
Πρόκειται για ένα μηχανισμό ο οποίος με κάθε φωτογραφία που βγάζει ο χρήστης, αυτόματα κάνει λήψη 2 ακόμα στιγμιοτύπων και στη συνέχεια τα συνδυάζει έτσι ώστε να παραχθεί όσο το δυνατόν καλύτερο αποτέλεσμα. Το HDR υποστηρίζεται μόνο από το iPhone 4.
Ping
Το Ping είναι το νέο κοινωνικό δίκτυο από την Apple αφιερωμένο στη μουσική, το οποίο συνδυάζει στοιχεία από Facebook και Twitter. Δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ακολουθούν τους αγαπημένους τους τραγουδιστές και συγκροτήματα, αλλά και φίλους του δικτύουης υπηρεσίας.
Να σημειωθεί ότι με το iOS 4.1 υποστηρίζονται όλες οι δυνατότητες της κάμερας και του Facetime στον οριζόντιο προσανατολισμό του κινητού, ενώ ειδικότερα για το Facetime προστίθεται η επιλογή κλήσης με βάση το email και όχι μόνο με τον αριθμό του κινητού που υποστηριζόταν έως τώρα. Τέλος, η Apple δίνει τη δυνατότητα ενοικίασης ξένων σειρών έναντι $0.99, ενώ ακόμη, υποστηρίζεται η υποβολή των στατιστικών του Nike + χρησιμοποιώντας το Internet, χωρίς να χρειάζεται ο συγχρονισμός της συσκευής με τον υπολογιστή.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment